A téli hónapokban is kikapcsolódási lehetőséget jelent a felújított igali gyógyfürdő

Az 1.400 négyzetméternyi területnöveléssel is járó fejlesztést az idén ötvenéves gyógyfürdő látogatottságának folyamatos növekedése tette szükségessé. Átalakították az öltözőket, valamint a gyógyászati részleget, négy szaunát és négy új medencét építettek, akadálymentesítették a közlekedést, pihenő- és vendéglátóhelyeket alakítottak ki

Ünnepélyes keretek között, mintegy ezer fürdővendég jelenlétében adták át pénteken az európai uniós támogatással megújult igali gyógyfürdőt. A pályázat szerinti nettó 400 millió forintos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap 200 millió forinttal járult hozzá, a fennmaradó részt az önkormányzat hitelből biztosította, továbbá az időközben százmillió forinttal megemelkedett bekerülési összeget saját forrásból pótolta.

Obbás Gyula (Fidesz-KDNP), a mintegy 1.300 lakosú, három éve városi rangra emelt somogyi város polgármestere elmondta: az 1.400 négyzetméternyi területnöveléssel is járó fejlesztést az idén ötvenéves gyógyfürdő látogatottságának folyamatos növekedése tette szükségessé. Átalakították az öltözőket, valamint a gyógyászati részleget, négy szaunát és négy új medencét építettek, akadálymentesítették a közlekedést, pihenő- és vendéglátóhelyeket alakítottak ki – sorolta a változásokat a polgármester, hozzátéve: a fejlesztéssel 14 új munkahely is létesült a városban. Obbás Gyula reményét fejezte ki, hogy a beltéri gyerekmedencével és élményelemekkel gazdagodott fürdő ezentúl a téli hónapokban is kikapcsolódási lehetőséget jelent a kisgyermekes családok számára.

Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Magyarország olyan természeti értékkel – meleg vizes gyógyfürdőkkel – rendelkezik, ami ritkaságnak számít, és élni kell tudni ezzel a lehetőséggel, ahogy tette ezt a fürdő tulajdonosa, Igal önkormányzata is.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta: a nemzetközi tendenciák azt mutatják, hogy 2020-ra a legfőbb utazási motiváció az egészségturizmus lesz. Ezalatt nemcsak az idősebb generáció gyógyulását kell érteni, hanem a megelőzést is. Ahhoz, hogy Magyarország versenyképes legyen, szükség van olyan fejlesztésekre, olyan objektumokra, amelyek ezeknek a megváltozott igényeknek eleget tudnak tenni – tette hozzá a vezérigazgató.

Megerősítve a somogyi közgyűlés elnökének szavait, a vezérigazgató úgy fogalmazott: a dél-dunántúli regionális fejlesztési politikának az egyik kitörési ágazata – miként az országnak is – az egészségturizmus, ezért fontos, hogy minél több vonzó, a mai kor igényeinek megfelelő fürdő, egészségturisztikai szolgáltatás legyen.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.