szent gellért gyógyfürdő

Fürdőtúra a Gellért Gyógyfürdő alagútrendszerében

Vannak olyan titkos, sokak által látni vágyott pontok Budapesten, amelyek sajnos csak nagyon ritkán nyitnak ki a nagyközönség számára. Ilyen a Gellért Fürdő alatti alagútrendszer is, ami november 17-én bejárható lesz.


A Spabook által szervezett fürdőtúrán a legendás Gellért Fürdőben és a hozzá kapcsolódó föld alatti alagútrendszerben vezetett séta keretében bejárható lesz az izgalmas alagútrendszer egy része, amely 15-20 méterrel húzódik a föld alatt. Kevéssé köztudott, de a hőmérséklet 30 fok feletti ezekben a járatokban, tehát az őszi kabátokra csak a ruhatárig lesz szükség, a séta közben pedig újraélhetik az érdeklődők a nyár kellemes melegét.

Sétálni lehet majd a Gellért téri villamoskanyar és a Gellért-hegyben elhelyezkedő Sziklakápolna alatt is. A kb. 45 perces, zárt körű túra után fürdőzés a Gellért fürdőben normál nyitva tartás közben, tetszés szerint zárásig.

A vezetett túra érinteni fogja az Ősforrás kutat, ami az eredeti vízadó kút volt, ma használaton kívül van, de bővelkedik ásványvízben. Aragonit, becenevén Karfiol barlangot, ami a képződmények formájáról kapta a nevét.

Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs

KATTINTS IDE A JELENTKEZÉSHEZ

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.