La Pelosa

Magas strandbelépőkkel tartanák távol a turistákat

Szardínia egyik legszebb tengerpartját nyaranta több ezer turista látogatja. Jövő nyártól azonban belépődíjat kell fizessenek azok, akik a partszakaszon akarnak pihenni. Ezzel az intézkedéssel szeretnék a helyi hatóságok csökkenti turisták által okozott károkat.

Hamarosan fizetniük kell a turistáknak, ha Szardínia egyik legszebb tengerpartján, a La Pelosán szeretnének nyaralni. A helyi hatóságok ezzel az intézkedéssel a turistainvázió okozta természeti károkat szeretnék csökkenteni – olvasható a The Guardian cikkében.

La Pelosa egy fehér homokos tengerpart Szardínia északnyugati részén, Stintinóban. A mennyország kapujának is nevezett partszakasz nyaranta turisták ezreit vonzza. Azonban számos kutatás bizonyítja, hogy a nyaraló tömeg súlyos károkkal fenyegeti a partszakasz ökoszisztémáját. Ez késztette, Antonio Dianát, Stintino település polgármesterét, hogy korlátozásokat vessen be. Jövő nyártól naponta csak ezerötszáz turista tartózkodhat egyszerre La Pelosa strandján, illetve belépési díjat is kell fizetniük.

Antonio Diana  elmondta, a szigorítás bevezetését „próbaüzem” előzi meg. Hozzátette, a díjból befolyt pénz hozzájárulna a strand felügyeletének és karbantartásának fizetéséhez.

A Guardian cikkéből kiderül, hogy a La Pelosa strandról a kereskedőket már hosszabb ideje kitiltották. Tilos a dohányzás is, ahogy a strandtáskák és törülközők használata. A hatóságok azért tartották fontosnak a strandtáskák és törülközők használatának betiltását, mert a turisták több esetben is „loptak” a part fehér homokjából.

Olaszország több népszerű turistahelyén is belépési díjat vezetnek be a túlzsúfoltság elkerülése érdekében.

A címlapfotó illusztráció. Fotó: MTI/EPA/AAP/Kelly Barnes
Forrás: hirado.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.