Folyamatosan javul Európa fürdővizeinek minősége

Az Európai Unióban a fürdőhelyek 94 százaléka megfelel a vízminőségre vonatkozó minimumkövetelményeknek – olvasható az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által az európai fürdővizek minőségéről évente készített idei, kedden közzétett jelentésében.

A felmérések szerint a fürdőhelyek 78 százalékán kiváló minőségű a víz, és a tavalyi jelentéshez képest mintegy 2 százalékkal több fürdőhely felel meg a minimumkövetelményeknek.

Az idén Cipruson és Luxemburgban az összes fürdőhely vize kiváló minősítést kapott. További nyolc ország ért el az uniós átlag feletti kiváló minőségi értékeket: Málta, Horvátország, Görögország, Németország, Portugália, Olaszország, Finnország és Spanyolország.

Nem megfelelő fürdőhelyek a legnagyobb arányban Belgiumban, Hollandiában és Nagy-Britanniában fordultak elő.

Magyarországon a fürdőhelyek 56,9 százalékát minősítették kiváló minőségűnek, ami 1,2 százalékos javulást jelent az előző évhez képest. A köztes kategóriákon túlmenően a magyarországi fürdőhelyek 2,2 százalékáról állapították meg, hogy ott nem megfelelő a vízminőség.

mti

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.