Szigetspicc-Kisoroszi-Szabadstrand

Fejlesztik a strandot, lezárták a kisoroszi Szigetcsúcsot

A Szentendrei-sziget északi csücskében, a Kisoroszihoz tartozó Szigetcsúcson szeptember 6-tól elkezdődött a helyi strand fejlesztése, emiatt a Papgödör utca vonalától a sziget felső részéig a Szigetcsúcs építési területnek minősül, ezért tilos oda a belépés. Az önkormányzat közleményében arról nem írnak, meddig marad lezárva a terület.

A Szentendrei-sziget csúcsa népszerű kirándulóhely, a beruházás tervét sokan aggódva fogadták, mert félnek attól, hogy ezzel a legendás szigetspicc elveszti nomád, vadregényes hangulatát. A tervekkel kapcsolatban a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság is aggályainak adott hangot, az önkormányzat azonban úgy véli, mindenképpen reagálniuk kellett a területre nehezedő egyre nagyobb turisztikai nyomás miatt – írja a turistamagazin.hu.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.