Európai szintű fürdőkomplexummá bővítik a Rudas Gyógyfürdőt

Felújítják a budapesti Rudas Gyógyfürdő használaton kívüli, déli épületrészét, amellyel bővülne a fürdő területe. A tervek szerint 36 °C-os, és 33 °C-os medencékkel, pancsolóval, jacuzzikkal, szaunákkal, merülő medencével, masszázshelyiségekkel és napozó terasszal bővülne a fürdő 2014 őszére .

Hosszú évek után megújulhat a Szent Gellért rakpart egyik kiemelkedő látképének, a Rudas Gyógyfürdőnek a használaton kívüli, déli épületrésze. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.)  szerződést írtak alá az ingatlan vagyonkezelésbe adásáról.

Megszépül a Rudas Gyógyfürdő déli épületrésze – Látványterv a Szent Gellért rakpart felől nézve

A Szent Gellért rakparton található ingatlan – ismertebb nevén a „palackozó üzem” – kizárólagos állami tulajdonban tartandó műemléki ingatlan. Az Állami Vagyonügynökség 1993-ban kötött szerződést a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Vállalattal az ingatlan bérbeadása vonatkozásában. Az elmúlt években azonban a társaság az épületrészben nem végzett tevékenységet, amely ezáltal elhagyatottá vált, és műszaki állapota is romlott.  A jobb sorsa szánt épületrész megfelelő hasznosítása érdekében az MNV Zrt. 2011-ben kezdeményezte a bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését, és 2012 májusában birtokba is vette az ingatlant.

Megszépül a Rudas Gyógyfürdő déli épületrésze – Látványterv a Gellérthegy felől nézve

A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére 2010 szeptemberében tárgyalások indultak az ingatlanrész hasznosításáról, amelyek – köszönhetően a felek egyező szándékának – sikerrel zárultak. Ennek eredményeként az MNV Zrt. és az Önkormányzat tulajdonában lévő BGYH Zrt. között szerződés jött létre, amely alapján az ingatlanrész a Rudas Gyógyfürdőt is üzemeltető BGYH Zrt. vagyonkezelésébe kerül. A társaság az ingatlanrészt a Rudas Gyógyfürdőhöz kapcsolva, azzal egységesen kívánja hasznosítani, és azon a jövőben értéknövelő beruházásokat kíván megvalósítani. 2012. október végével fejeződtek be a Rudas fürdő felújítási munkálatai. A félmilliárd forintos összköltségű beruházással nem csupán a külső homlokzata újult meg, de kényelmesebb lett a történelmi fürdő használata és hatékonyabbá vált az üzemeltetése is. Mivel a Rudas fürdő jelenleg a BGYH Zrt. legjobb kihasználtság-mutatókkal rendelkező egysége, mindenképpen indokoltnak tűnik további fejlesztése, ezzel is növelve Budapest fürdővárosi rangját és javítva hazánk turisztikai vonzerejét.   Ennek egyik fontos eleme a mostani szerződés létrejötte. A BGYH Zrt. tervei szerint mintegy 1 milliárd forint értékű beruházásra lenne szükség, hogy egy európai szintű, minden igényt kiszolgáló fürdőkomplexum jöhessen létre Budapest szívében. A tervek szerint 36 °C-os, és 33 °C-os medencékkel, pancsolóval, jacuzzikkal, szaunákkal, merülő medencével, masszázshelyiségekkel és napozó terasszal bővülne a fürdő.

forrás ÖS

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.