Budapest fürdői az első helyen

A mintegy 141 millió látogatót és 809 millió oldallehívást számláló Spiegel Online Európa legjobb fürdőiről készített összeállítást, amelyben sorra veszi a népszerű fürdővárosokat, első helyen bemutatva a budapesti fürdőket.

A cikk írója szerint egyenesen bűnnek számít kihagyni a termálfürdők nyújtotta élményt egy budapesti látogatás esetén. Bemutatja az olvasónak a szecessziós stílusban épült Gellért fürdőt, kiemelve a különleges tetőszerkezetet, mely szép időben nyitható is, akár egy cabrio. Kiemeli továbbá a Széchenyi és a Rudas fürdő sokszínűségét és színes programjait.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. stratégiai partnere a Magyar Turizmus Zrt., így tanulmányútjaik programjába gyakran beépítik a fürdők meglátogatását és szolgáltatásaik kipróbálását. A tanulmányutak nyomán születő megjelenéseknek is köszönhető, hogy a külföldi turisták száma is évről-évre emelkedik a történelmi fürdőkben. A BGYH Zrt. jelentése szerint 2012-ben mintegy 5%-kal nőtt a fürdők vendégforgalma. Ezen belül, a Széchenyiben 6,6, a Gellértben 7,7, a Rudas fürdőben pedig 5,8%-kal több vendéget fogadtak az előző évhez képest. A mostani Spiegel megjelenés azért is kiemelkedő jelentőségű, mert az aktuális híradásai miatt igen kedvelt online magazin olvasóközönsége jó célcsoport. Az olvasók 66%-a 22-49 év közötti, 55% felsőfokú végzettségű, 33% vezető beosztású és 39% nettó 2000 eurónál többet keres.

forrás ÖS

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.