szentgotthárdi termálfürdő

A magyarok fele belföldön, míg 12 százalékuk külföldön nyaralna

A statisztikák szerint a magyarok fele belföldön, míg 12 százalékuk külföldön nyaralna – mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró szombat reggel az M1-en.

Az adatok azt mutatják – mondta Kiss Róbert Richard –, hogy júliusra és augusztusra már vannak „mérhető számban” foglalások, egyelőre a nagyobb tavak környéke, a Balaton vagy a Tisza-tó a legnépszerűbb utazási célpontok.

A vidéki korlátozások enyhítésével megérkeztek a vendégek is, és a legtöbb szálloda arra számít, hogy júliusban és augusztusban megnyithat és forgalma is lesz – tette hozzá.

A külföldi utazásokról elmondta, főként a rövid, két–három napos utak népszerűek, vagyis a hosszabb, akár kéthetes nyaralások talán csak 2021-ben lesznek jellemzőek. A magyarok többsége horvátországi nyaralást tervez.

Görögország júliusban „nyitja meg kapuit”, Horvátország ezt már egy hónappal előbb szeretné megtenni, Olaszországban pedig speciális szabályok bevezetésével kísérleteznek a tengerpartokon – sorolta a szakértő.

Forrás: MTI

Címlapfotó: Szentgotthárdi termálfürdő / MTI Czika László

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.