Elfolyó gyógyvízből mesterséges termáltó Zalakaroson

Zalakaroson új városközpontot alakítanak ki, amelynek fő eleme lesz az elfolyó gyógyvizet hasznosító, mesterséges termáltó, valamint a környék természeti értékeit bemutató park.

Zalakaros Gyógyfürdő

Novák Ferenc polgármester kifejtette: a 388 millió forintos termáltó és ökopart beruházásához 280 millió forint támogatást nyertek, a fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. A várhatóan jövő tavaszra elkészülő fejlesztéssel a ma még elfolyó termálvizet hasznosítják, bemutatják a környék természeti értékeit, de a látványos turisztikai attrakció révén egyúttal új városközpont is születik az 1,3 hektáros területen.

A tervek szerint egy sétány indul a Dísz térről az újonnan létesülő, a zalakarosi gyógyfürdőhöz is csatlakozó tóig, amely teljesen  körüljárható lesz. A környezetében kialakítandó parkban a természet hangjait mutatja be a hangok pavilonja, a labirintusban különböző kőzeteket kereshetnek meg a látogatók, a fények meditációs terében a föld forgásához és a nap mozgásához kapcsolódó fényeket tanulmányozhatják az érdeklődők, a legkisebbek pedig a meseparkban ismerkedhetnek meg az állatvilággal.

A több mint 380 millió forintos beruházás támogatási szerződését szerdán írták alá.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.