Rác fürdő Budapest

Elárverezik a Rác fürdőt szállodástól

Hiába fejeződött be a Rác fürdő felújítása 2010-ben, az elhúzódó jogi és pénzügyi viták miatt azóta sem nyitott ki újra, sőt, állapota időközben olyannyira leromlott, hogy ismét felújításra szorul. A felszámolás alatt álló Rác Nosztalgia Kft. tulajdonában álló épületet most a hozzá tartozó szállodával együtt 5,1 milliárd forintért bocsátják árverésre – írja az árverési hirdetmény alapján a pestbuda.hu.

Az I. kerületben, a Gellérthegy lábánál lévő fürdőt és a 2070 négyzetméteres szállodát csak egyben adják el. Az ingatlanokat több követelés is terheli. A hotel eladási árából 335,2 milliót szeretne megkapni a fővárosi önkormányzat vételár-követelés címén, 3,85 millió eurót és csaknem 1,6 milliárd forintot kér a Rác Beruházó Kft.( az üzletrészén alapított jelzálogjog okán valójában a fővárosi tulajdonú REK Kft.), míg a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei (BGYH) Zrt. 23,3 millió eurót + 94 millió forintot meg nem fizetett kölcsön címén. Utóbbi a 3333 négyzetméteres műemléki védettséget élvező fürdőt is terheli. Az üzletet kissé bonyolítja, hogy az épületek alatti földterület a főváros tulajdona, a fürdő üzemeltetéséhez szükséges vízjogokkal pedig a BGYH rendelkezik – írja a portfolio.hu.

A Tabánban álló fürdő 1931-ben Szent Imre herceg nevét vette fel, ekkor hivatalosan is gyógyfürdővé nyilvánították, ám a II. világháborúban jelentősen megsérült. Ezután, 1963-ban ismét bezárt, mert a Hegyalja út és az Erzsébet híd összekötése miatt lebontották egy részét. A fürdő 1965-ben nyitott újra és egészen 2002-es bezárásáig működött.

Fotó: MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.