Igal Gyógyfürdő

Eladná az önkormányzat az igali gyógyfürdőt

A „somogyi Hajdúszoboszló” néven elhíresült és idén 60 éves igali gyógy- és wellnessfürdő vendégei ma már 13, élményelemekkel felszerelt gyógy-, termál- és strandmedence, és kívül-belül tágas pihenőhelyek közül választhatnak. Igal büszke a fürdőjére, de mivel az önkormányzatnak jelenleg, és várhatóan a jövőben sem jut elegendő forrása a fenntartására és fejlesztésére, a város eladja, pontosabban komoly befektető kezébe kívánja adni a fürdőt.

Az önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló, több mint húsz éve gyógyfürdőként jegyzett létesítmény látogatóinak számát ugyan megviselte a koronavírus-járvány, ám mint a kisváros polgármestere, Obbás Gyula nyilatkozta a turizmus.com-nak, 2021 három nyári hónapjában 100 ezer látogató fordult meg a fürdőben.
Igal büszke a fürdőjére, de mivel az önkormányzatnak jelenleg, és várhatóan a jövőben sem jut elegendő forrása a fenntartására és fejlesztésére, a város eladja, pontosabban komoly befektető kezébe kívánja adni a fürdőt – mondta a polgármester.

A kimagasló gyógyhatású, külföldről is számos vendéget vonzzó, négy évszakos fürdő vize elsősorban a reumás, mozgásszervi betegségek, sérüléseket követő keringési zavarok, ízületi és gerincbántalmak gyógyulását segíti, de sótartalmának köszönhetően a krónikus gyulladásos, nőgyógyászati és urológiai panaszok enyhítésére is alkalmas.

Forrás: turizmus.com

Fotó: facebook.com/igaligyogyfurdo

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.