gyarmati-dezső-uszoda

Új uszodával bővülhet a Tatai Olimpiai Központ

Egy 150 fő befogadására alkalmas új uszoda épülhet a Tatai Olimpiai Központban, a létesítményt az OCTOPUS Invest Szolgáltató Kft. tervezheti meg – tette közzé a magyarepitok.hu.

Az európai uniós közbeszerzési értesítőben megjelent dokumentumok szerint az új uszodában egy 20 méter hosszú medencét és egy 16 méteres tanmedencét kell létrehozni.

A nagyobbik medence két hosszabbik és az egyik rövidebbik peremét feszített víztükörrel alakítják ki. Az emeleti részen 100 fő befogadására alkalmas lelátót terveznek. A sportolók, a fürdővendégek és az oktatásra járó gyermekek közlekedési útvonalait teljesen szétválasztják.

A Tatai Olimpia Központ jelenlegi uszodája 25 méteres és 3 pályás, 1,6 méter mély medencéből áll, mely sem a versenysport, sem az utánpótlás felkészüléséhez nem megfelelő.

A 19 hektáros olimpiai központ a tatai Angolpark mellett található. Az 1948-as ötkarikás játékok előtt itt jelölték ki az olimpiai edzőtábor helyét, mivel a helyszín klímája hasonlított legjobban Londonéra. A sikeres olimpiai szereplés után a tábort teljesen kiépítették és 1951-ben adták át a sportolóknak.

A versenymedence mellett jakuzzinak is lesz hely

A földszint az alábbi elemeknek kínál helyet:

  • vízforgatással, élményelemekkel, ülőpadokkal ellátott és 12 fő befogadására alkalmas jakuzzi,
  • 100 centiméter mély merülő medence,
  • 16 méter x 8,5 méter és 80 centiméter mély tanmedence,
  • valamint 51,505 méter x 20,40 méteres, 200 centiméter mély versenymedence.

A versenymedence két hosszabbik és az egyik rövidebbik peremét feszített víztükörrel, a másik, rövidebb oldalát 30 centiméter magas és 65 centiméter széles perememeléssel alakítják ki. Itt helyezik el az indító elemeket.  Az emeleti részen egy 100 fő befogadására alkalmas lelátót is terveznek.

MTI / magyarepitok.hu

Címlapkép: Illusztráció / MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.