siófoki Galerius furdo szauna

Egyedülálló szauna-világának is köszönheti népszerűségét a siófoki Galerius fürdő

Az idén több mint 130 ezer vendéget fogadott a siófoki önkormányzat tulajdonában lévő Galerius fürdő, ezzel 10 százalékkal nőtt a látogatottsága. A létesítmény népszerűsége annak is köszönhető, hogy élmény- és termálvizes medencéi mellett egyedülálló szauna-világgal és programokkal várja a vendégeket.

Balogh Renáta igazgató elmondta: a Galerius önfenntartó, sőt évente 50 millió forint bérleti díjat fizet az önkormányzatnak az üzemeltető cég. Habár a fürdő működtetése nem igényel támogatást, fejlesztésekre a bevételeiből már nem futja, így a tulajdonos önkormányzaton keresztül próbálnak meg pályázati forrásokhoz jutni ilyen célokra. A tervek között szerepel egy kültéri családi medence megépítése, valamint a belső térben növelnék a gyermekek számára a játék-lehetőségeket.

A siófoki létesítmény vendégköre 80-90 százalékban magyar. A külföldi fürdőzők között egyre kevesebb a német, viszont folyamatosan nő a csehek és a lengyelek száma, akik gyakran csoportosan érkeznek.

A Galerius Élményfürdő és Wellness Központ 2006-ban nyílt meg, majd pár éven belül egy kültéri termálmedencével, egy 88 méteres óriáscsúszdával, valamint a szaunaszolgáltatásokkal gyarapodott.  A 9 medencét a nagyberényi kénes-jódos termálvízzel töltik fel.

Az igazgató beszámolója szerint a létesítmény népszerűsége annak is köszönhető, hogy élmény- és termálvizes medencéi mellett egyedülálló szauna-világgal és programokkal várja a vendégeket.

mti /fotó: http://galerius-furdo.hu/

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.