A nemzetközi média ajánlja budapesti gyógyfürdőit

 Az utóbbi hetekben számos nagy presztízsű médium, mint a CNN és a brit Guardian készített összeállítást Budapestről. Az összeállításokban minden esetben megemlítik méltán világhíres budapesti gyógyfürdőket, különösen a Szent Gellért Gyógyfürdőt és az idén 100 éves Széchenyi Gyógyfürdőt.

A francia közszolgálati televízió, a France 2 pedig külön összeállítást készített kizárólag a budapesti fürdőkről.

A CNN által összeállított 11 pont hasznos tanácsokkal látja el a Budapestre utazást tervezőket, a helyi specialitások mellett kiemelve, hogy Magyarország és Budapest óriási gyógyvíz készlettel rendelkezik, hiszen Budapest az egyetlen főváros, mely közel 120 hőforrással dicsekedhet. A cikk az idén 100 éves Széchenyi és a Gellérthegy lábánál található Gellért fürdőket említi meg a budapesti fürdők közül.

A brit Guardian december 15-én megjelent cikke a Karácsonyi Vásár kapcsán tesz említést a gyógyfürdők látogatásáról, mint kötelező programról Budapesten, hiszen nem mindennapi élmény elmerülni a Széchenyi Fürdő kellemesen melengető termálvizében, miközben kint hideg van és havazik. A lap már nyár folyamán kiemelten foglalkozott Budapest fürdőivel, amikor is a Palatinus bekerült a világ legszebb strandjai közé.

A francia nézők kifejezetten a budapesti gyógyfürdőkkel ismerkedhettek meg a főműsoridőben adásba kerülő anyagból. stábja a Széchenyi, a Lukács és a Rudas fürdőkbe látogatott el, ahol francia vendégek beszéltek a fürdőben szerzett élményeikről, tapasztalataikról, külön hangsúlyozva, hogy kifejezetten a fürdők miatt látogattak el Budapestre.

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda (becenevén a Szecska) Budapest és egyben Európa legnagyobb fedett fürdőkomplexuma, melyet 1913. június 16-án nyitottak meg. A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett számos wellness szolgáltatást is tartalmaz a belépőjegyár, mint például kondicionáló terem, szaunák, aerobic, vízi torna. A szecessziós stílusban épült Szt. Gellért Gyógyfürdőben, mely január óta minden nap koedukált, szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető, komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleggel és inhalatóriummal is rendelkezik. A Zsigmondy Klubkártya mindkét fürdőbe 50% kedvezményt nyújt a belépő árából.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres évet tudhat maga mögött. Mind vendégforgalma, mind bevétele növekedést mutat, fejlesztésekre pedig több mint 1,2 milliárd forintot tudott önerőből fordítani. A Lukács és Rudas fürdő felújítását követően a vendégforgalom mind a két történelmi fürdőben, több mint 30 %-kal emelkedett.

Budapest gyógyfürdői az ünnepek alatt is szeretettel várják a gyógyulni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. A részletes ünnepi nyitva tartásról a oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. / ÖS

fotó: AFP

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.