Nagyatádi Gyógyfürdő

Csúszik a nagyatádi fürdőfejlesztés

Az elhúzódó orosz-ukrán háború és az annak hatása nyomán egyre súlyosbodó gazdasági válság átírja a korábbi terveket is. Országos szinten 416 milliárd forintot von vissza a kormányzat a korábban fejlesztésekre szánt pénzekből. Emiatt 1,2 milliárd forint állami támogatást kell visszautalnia a Nagyatádi Önkormányzatnak. Nagyatádon ezt az összeget a fürdőfejlesztési program megvalósítására szánták volna. Ez most csúszik a fejlesztésre és szolgáltatásbővítésre szánt összeg visszavonása miatt – tájékoztat a sonline.hu.

Mint korábban megírtuk, megújul és bővül a Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő. Az 1900-as évek elején emelt fürdőépület teljes rekonstrukcióját és belsőépítészeti átalakítását foglalta magába az első fejlesztési ütem, amelynek költségére 1,2 milliárdot kaptak, de vissza kell utalni.

– A fürdő befogadóképességét háromszorosára kívánjuk növelni – mondta el a sonline.hu-nak Ormai István, Nagyatád polgármestere. – Sok a turista, igény mutatkozott a fejlesztésre. Az engedélyeztetési és a kivitelezési terv elkészült, egy jó egy év alatt megvalósítható beruházási programot állítottunk össze, amelynek I. üteméhez egyedi kormánydöntés eredményeként kaptuk az 1,2 milliárd forint tisztán állami támogatást. A már elköltött pénz nálunk marad, a többit vissza kell utalnunk, de nem teszünk le az előzetes tervük megvalósításáról.

– Azt az információt kaptuk, hogy továbbra is lesznek fejlesztésekre szánt források, és a korábban támogatott projektek előnyt élvezhetnek majd. Ebben bízunk, s abban, hogy mielőbb eljön ez az idő – tette hozzá Ormai István.

Fotó: Nagyatádi Gyógyfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.