tenerife

Tenerife legszebb strandjai

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb szigete Spanyolországhoz tartozik, és az Atlanti-óceán veszi körül. Szinte egész évben süt a nap, a szél hűsíti a levegőt, és a tengervíz minden évszakban alkalmas a fürdőzésre, így nem csoda, hogy Tenerife az egyik legnépszerűbb utazási célpont. A szigetcsoportban a legtöbb látnivaló Tenerifén található, és emellett csodálatos strandokat kínál.

A szigeten az éghajlat különbség miatt sokszínű növényzet található, fenyőerdőkre, banán ültetvényekre, pálmaligetekre lehet bukkanni, de az Afrikához való közelsége miatt száraz, sivatagi terület is található. Keleti partja alacsony fekvésű, de más részein látványos sziklák vannak, amelyek közül a legismertebb a nyugati részen lévő Los Gigantes.

Tenerife strandjai

A strandok Európa legtisztább strandjai közé tartoznak.  A vízpartok változatosak, felváltva borítja fekete vulkáni homok, és a Szaharából jövő aranysárga homok. A strandok a szigeten nyilvánosak és ingyenesek, a napernyők és napozóágyakat bérelni lehet. A legkedveltebb részek a déli parton találhatóak, itt az éghajlat is forróbb, szárazabb. A felkapott üdülőhelyek, mint Playa de las Américas, és Los Cristianos strandjai is ezen a részen fekszenek. Az északi részen lévő Puerto de la Cruz a nyugalmasabb üdülőhelyeket kedvelőknek ajánlható.

Los Cristianos

Los Cristianosnak két strandja van, amelyet aranyszínű homok borít. Szolgáltatásokban gazdag, és a vízisportok kedvelőinek számos lehetőséget kínál.

Tenerife Martianez

Martianez strand

A Martianez strand Puerto de la Cruzban található a Martianez-tó mellett. Ez egy tengervízzel mesterségesen feltöltött tó, és nagyon kedvelt a szörfösök körében.

Playa de la Arena

A tiszta, fekete homokú strand Puerto de Santiago faluban található, és partszakasz minőségét a kék zászló is mutatja.

Playa de las Américas

A Playa de las Américas fő strandja a Playa Troya városrészben fekszik, és sziklás hegyek veszik körül. A strandokon a napernyőket és napozóágyakat lehet bérelni, és változatos vízisport lehetőségek vannak.

A településen bevásárló központok, szórakoztató komplexumok is találhatóak, kisgyerekkel érkezők számára az egyik legjobb programot az Octopus Aquapark kínálja.

Az egyik legismertebb rész, a hat kilométer hosszú, pálmafás tengerparti sétány, amely az impozáns szállodákat köti össze Los Cristianos és Costa Adeje között.

Costa Adeje

Az elmúlt években Costa Adeje önálló üdülőközponttá nőtte ki magát, külön érdekessége az egyedi építészeti stílusú létesítmények látványa.

Tenerife Costa Adeje

Kirándulások Tenerifén

A strandolás mellett a Tenerife kiemelkedő turisztikai látványosságokat, és természeti csodákat kínál.

Santa Cruz

A sziget fővárosában sétálva érdemes a 17. századi barokk templom mellett a de Jardin Garcia Sanabria tájkertjét megtekinteni.

Puerto de la Cruz

A település ismert gyógyfürdőjéről, és a Bananera banán ültetvényéről, de a kisgyermekek számára a Loro Park kínál felejthetetlen szórakozást.

Garachico

A várost Tenerife egyik ékszerdobozának nevezik, külön érdekessége a vulkáni láva és az óceán által kialakított tengerpartja, és a vízből kiemelkedő fekete monolit.

Tenerife Garachio

Los Gigantes és a Teide

Aki természeti csodákra vágyik, azokak a nyugati részen fekvő Los Gigantes szikláinak szédületes látványa, és a sziget belsejében emelkedő Teide-hegy környéke ajánlható. A Pico de Teide egyike a föld legnagyobb vulkánjainak. A hegy csúcsára libegővel lehet feljutni.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.