Cala Millor Mallorca

Cala Millor

Cala Millor Mallorca keleti részén található, a fővárostól egy órányi autóútra. Az üdülőhelyen egész évben megfordulnak a turisták, de a téli hónapokban kisebb nyüzsgés tapasztalható. Cala Millor a Sant Lorenc des Cardassar része, és keleti rész legnagyobb üdülőhelyének számít.

 A szomszédos városka Cala Bona, amelyet egy kellemes sétával lehet elérni, de a népszerű üdülőtelepülések, mint Canyamel, Sa Coma és Porto Cristo is a közelben fekszenek.

 Cala Millor már az 1950-es években is ismert üdülőhely volt, és a turizmus fellendülésével a város egyre fejlődött és növekedett. Az üdülőtelepülésekre jellemző infrastruktúrával rendelkezik, de  kivételt képeznek a természetvédelmi rezervátum által kijelölt részei.

Cala Millor strand

Cala Millor főként a strandjáról nevezetes, a kék zászlós strand a fő attrakciója. A közel 2 kilométer hosszú strand 35 méter széles, és finom fehérhomokos. A strand rendkívül jól felszerelt, és kiemelkedő vízisport szolgáltatások terén. Mivel a víz sekély, a kisgyerekes családok számára ideális nyaralóhely, és kialakított rámpák miatt a fogyatékkal élők számára is megfelelő körülmények adottak. A tengerpart egy része természetvédelmi park, emellett a strandtól délre található Punta d’Amer tetején egy régi őrtorony, a Castel d’ Amer, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a környékre.

Cala Millor

Kulturális programok Cala Millorban

A város nem csak a nyaralóidőszakban kellemes, májusban klasszikus és zenei fesztivált és középkori vásárt rendeznek, de a hagyományos spanyol ünnepeket is rendszeresen megünneplik.

Mallorca egyre népszerűbb az egészségturizmusáról, így például a Cala Millorban lévő kórház a sziget jelentős egészség-turisztikai központjának számít.

Cala Millor

Kirándulás a környéken

A közelben található Manacor, amely a második legnagyobb városa Mallorcának. A település már az időszámítás előtt is lakott volt, majd rómaiak, és később mórok foglalták el. Az arab megszállás követően itt épült fel 1230 körül az első keresztény templom. Manacor a gyöngyiparáról, a Majorica-ról a legnevezetesebb, a mallorcai gyöngy az egész világon híres. Hétfőnként a helyi piacon a hagyományos portékák mellett olívaolaj termékek kaphatók, amelyek szintén Manacor hírnevét gyarapították.

A természeti látnivalók iránt fogékony turistáknak ajánlható a Baleár-szigetek egyetlen ökoútja, a 29 kilométer hosszú „Via Verde”, amely Manacorból indul, és az út mentén változatos tájat kínál. A Zöld Utat egy régi vasútvonal nyomvonalán alakították ki gyalogosok és kerékpárosok számára. Az út átszeli a vidéket, és Mallorca érintetlen délkeleti sarkáig visz. A régi állomáshelyeket a közelmúltban felújították, és kellemes pihenőket kávézókat alakítottak ki.

Cala Millor szállás

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.