Bükfürdő EuropeSpa Med minősítés

EuropeSpa Med színvonal és kiemelt biztonság Bükfürdőn

Az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál fekvő, az ország egyik legjobb gyógyvizével büszkélkedő Bükfürdő Thermal & Spa a COVID-19-járványra való tekintettel továbbra is fokozott biztonsági intézkedésekkel várja látogatóit. A magas színvonalú szolgáltatást pedig az is igazolja, hogy a Bükfürdő Thermal & Spa most újra megkapta az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med minősítését.

A 14 hektáros zöld parkjában Bükfürdő egyidejűleg 14 913 fő befogadására képes – azaz egyszerre akár elférne itt Budakeszi vagy épp Tapolca lakossága is -, ennyi ember számára nyújt egyidejűleg biztonságos fürdőzést és pihenést. A működés zavartalan, mind a 34 beltéri és kültéri, illetve sima és gyógyvizes medence fennakadás nélkül üzemel.

58 éves történelme során először 2020 tavaszán, a COVID-19 miatt le kellett állítani Bükfürdőt, összesen négy nap alatt csökkent nullára a látogatottság. Azonban a megfelelő óvintézkedések mellett az újranyitás óta minden visszaállt a régi kerékvágásba.

A koronavírus-járvány miatt a medencéknél külön be- és kilépési pontokat jelöltek ki, elkerülve ezzel, hogy a vendégek egymással szemben közlekedjenek. Továbbá külön pihenőszektorokat hoztak létre a senior korosztály, a családosok és a gyermek nélkül érkező felnőttek részére. Ezeket a szektorokat egy térképen jelölték, a területeket kitáblázták, illetve a Fürdő munkatársai is tájékoztatják a vendégeket ezekről a zónákról – fokozottan figyelnek a szabályok betartatására. Minden bejáratnál, illetve a vizesblokkokban is kihelyeztek kézfertőtlenítőt, valamint a helyes kézmosásról szóló tájékoztatókat. Szintén tájékoztatótáblákon hívják fel a vendégek figyelmét a távolságtartás fontosságára, valamint a medencébe való be- és kilépés előtti/utáni lábmosó és zuhanyzóhasználatra.

A magas színvonalú szolgáltatást pedig az is igazolja, hogy a Bükfürdő Thermal & Spa most újra megkapta az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med minősítését, az ehhez szükséges sokrétű vizsgálatsorozatot az ESPA a COVID-19 miatti leállás előtti napokban végezte el. Ennek a nemzetközi EuropeSpa színvonalnak egyébként 2017 óta felel meg Bükfürdő. A teszt során egy független bizottság szakemberei minden területen nagy figyelemmel és precizitással járnak el, a gyógy-, wellness- és étkeztetési szolgáltatások mellett a műszaki állapotot is felmérik. A Fürdő ismét sikeresen teljesített, a kritériumoknak eleget téve továbbra is magáénak tudhatja a nemzetközi elismerést biztosító EuropeSpa Med minősítést.

A sokoldalú fürdőkomplexumban maximális kapacitás esetén is átlagosan legalább 8 négyzetméternyi terület jutna egy főre, hiszen a Fürdő 14 hektáros zöldfelületein 25 darab focipálya férne el, ez közel 6 millió darab A4-es papírt jelentene. 34 szabadtéri, félfedett s fedett medence több mint 7000 négyzetméter vízfelülete várja a fürdőzőket.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.