békéscsaba árpád fürdő

Őszi-téli üzemmódra váltanak a fürdők Békés megyében

Vége a nyári strandidénynek, beköszöntött a vénasszonyok nyara és az őszi átállás ideje. A fürdők a szükséges karbantartásokat időben elvégzik és megváltoznak az egyes fürdők szolgáltatásai. Gyopároson, Gyulán, Békéscsabán informálódott a beol.hu.


Gyopárosürdő

Gyopárosürdő – a gyógyászati részleg is –, kedden és szerdán zárva tartott. Azután minden szolgáltatás újból elérhető. A kültéri szolgáltatásaikat lépésről lépésre lekapcsolják: a toronymedence és a gyermekmedence augusztus utolsó napjától nem üzemel. Az Erdei Faház Kemping ugyancsak bezárt. Az 50 méteres medence, illetve a tanmedence szeptember 14-én, hétfőn befejezte működését. Az élményfürdő kültéri élményteraszának medencéi szeptember 30-áig tartanak nyitva. Ekkor nyit ki utoljára a Termál Park Kemping is. A Dotto kisvonat október 4-éig közlekedik, az őszi menetrendnek megfelelően csak szombaton és vasárnap jár, hétköznap nem.

Gyulai Várfürdő

A Gyulai Várfürdőben is őszi üzemmódra váltottak. A kültéri vízforgatásos medencék közül már csak az 50 méteres medence működik az év ezen időszakában, a hullám- és csúszdás medence, illetve a gyerekparadicsom már nem. Természetesen a kültéri termálvizes medencék és az AquaPalota továbbra is elérhető. A Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója a hírportálnak elmondta, szimbolikus módon visszavették egy csekélyebb mértékben a belépők, a felnőttalapjegy árát. Emellett az ÁNTSZ-szel és a többi fürdővel egyeztetve a gyógyászatra már csak lázmérés után léphetnek be a vendégek, és hamarosan a fürdő többi részében is hasonló lesz az eljárás.

Békéscsabai Árpád fürdő

Békéscsabán a jelenlegi tervek szerint szeptember 27-éig, jövő hét vasárnapig tart nyitva a mostani formában a csabai strand, és utána megkezdik a nyáriról a téli időszakra való átállást. Nagyjából kéthetes leállásra kell számítani, az elképzelések szerint – és ha a jogszabályok engedik – október 10-én, szombaton nyithatnak ki ismét, és immár fedett 50 méteres uszodába térhetnek be a vendégek.

Új sátor érkezett a békéscsabai úszóklub közreműködésével, ennek első beüzemelésénél segítséget nyújtanak majd a gyártó szakemberei. A sátor felállítása több napot vesz igénybe, és amellett le kell engedni a medencét, alaposan ki kell takarítani, javítani kell a burkolatokat, majd ahhoz is idő szükséges, hogy 2200 köbméternyi vízzel feltöltsék az 50 méteres medencét.

Forrás: beol.hu

Fotó: Illusztráció – Békéscsabai Árpád fürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.