Átadták az új termálfürdőt Balmazújvárosban

Átadták az 1,2 milliárd forintból épült új termál- és gyógyfürdőt pénteken Balmazújvárosban; a 460 millió forint uniós forrás bevonásával megvalósult, 3500 négyzetméteres fedett komplexum 30 új munkahelyet teremt.

Tiba István (Fidesz-KDNP) polgármester az átadáskor elmondta: a fürdőfejlesztés az elmúlt 30 év legnagyobb beruházása volt Balmazújvárosban. A központ megnyitását fordulópontnak nevezte a város életében, hiszen számos olyan gyógyászati szolgáltatás is biztosított lesz a városban, amelyekért eddig máshova kellett utazni.

űA beruházáshoz szükséges önrészt a város kötvénykibocsátásból fedezte. Az egyik legfontosabb szempont a fenntartható üzemeltetés volt, így a komplexum fűtését egy újonnan fúrt termálkút segítségével oldják meg. Ennek a vize már gyógyvízzé nyilvánítási eljárás alatt van, de több önkormányzati épület energiaellátását is a kútra telepített áramtermelő berendezéssel kívánják megoldani – jelezte Tiba István.

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hangsúlyozta, Balmazújváros ezzel belépett a termálvízre épülő idegenforgalmi piacra.

A Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő fejlesztésére 2008-ban pályázott az önkormányzat, a munkálatok 2010-ben kezdődtek meg. Összesen négy új fedett medence épült meg, infra-, bio- és finnszaunás, valamint gőzkabinnal rendelkező blokkot alakítottak ki, illetve létrehoztak egy gyógyászati részleget, ahol orvosi rendelő, elektroterápia és gyógytornaterem kapott helyet.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.