Június 30-án nyit az esztergomi élményfürdő

Június 30-án, szombat reggel kinyit az esztergomi élményfürdő, amely 2011 szeptembere óta van zárva. Egyelőre az élményfürdő és a wellness fogad majd vendégeket, a gyógyászati és szépészeti terület nyitása később várható.

Róth Zoltán, az üzemeltető társaság szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta, a nyitás után egy hétig a jegyeket a tavalyi áron adják, a végleges árakról még nincs döntés. Egyelőre az élményfürdő és a wellness fogad majd vendégeket, a gyógyászati és szépészeti terület nyitása később várható.

A fürdő megnyitása csaknem ötven új munkahelyet teremtett az üzemeltetés és a vendéglátás területén, egyforma arányban. A dolgozók szinte kivétel nélkül esztergomiak vagy a térségben élők.

A nyitást azt tette lehetővé, hogy az önkormányzat szerződést kötött az üzemeltetővel, és ezt a Fidesz esztergomi frakciója támogatta – mondta Zoltai Dániel fideszes önkormányzati képviselő.

Hosszú ideig rendezetlen volt a fürdő gázellátása, mivel a létesítményt korábban üzemeltető önkormányzati tulajdonú cég, amely jelenleg felszámolás alatt áll, 80 millió forintos hátralékot halmozott fel a kizárólagos joggal rendelkező szolgáltatónál. Az MTI információi szerint a hátralék megfizetéséről szóló egyeztetések még nem zárultak le.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.