Area 47 extrémpark Ausztria Tirol

Area 47 – Ausztria legnagyobb szabadtéri extrémparkja

Az Area 47 extrémpark Ausztriában Tirolban található, a sportközpontban egy helyen próbálhatók ki a szárazföldi és vizes extrémsportok egyaránt. Itt található az ország leggyorsabb vizes csúszdája, és a legmagasabb mesterséges mászótornya. A környék igen népszerű a családok körében a gazdag látnivalók miatt. Az Area 47október elejéig várja az adrenalin rajongóit.

Tirolban számtalan szabadtéri sport és kirándulási lehetőség kínálkozik évszaktól függetlenül, minden korosztály megtalálja a számára kedvező kikapcsolódást és élményt.

Nyugat-Ausztriában az Ötztal bejárátanál lévő komplexum mintegy húszezer négyzetméteren várja a vízi és szárazföldi kalandok kedvelőit.

Area 47 extrémpark Ausztria rafting
Rafting Imster Schlucht, Area 47, Photo: Jens Klatt

Kipróbálható extrém sportok

A multifunkcionális élménypark 2010-ben történt megnyitása óta folyamatosan gazdagodik a különféle tevékenységekkel, szinte nem létezik olyan extrém sport, amelyet ne lehetne kipróbálni és elsajátítani: vadvízi evezés, wakeboard,blombing, canyoning, bungy jumping.

A sportpályák több szintűek, a kezdőtől a haladóig, de a power kategóriában is bárki hódolhat a szenvedélyének, különböző életkori csoportokban meghatározva.

Az Area 47 nyújtotta kaland lehetőségek különböző területekre oszthatók: Outdoor terület a raftingolásra, a canyoningra, és a barlangászásra.  A Mászó területén található Ausztria legmagasabb kötélkertje és mesterséges hegymászó tornya, amely 27 méter magasságú.

A Freeride területen található Ausztria első fedett motocross pályája, amelyen 16 éves kortól akár teljesen kezdők is próbálkozhatnak.

Szórakoztató akadálypályás terület a vízisportok számára, a wakeboardosok  a kristálytiszta zöld tavon száguldozhatnak. A tavat a hegyi patakok táplálják, amelybe akár a 10 méteres toronyból lehet ugrani, emellett számtalan, szinte függőleges csúszda található, de érdemes kipróbálni a blobbolást, az ágyúgolyózást. A tó egy relaxációs részleggel is rendelkezik, viszont a tavat csak úszni tudó látogatók vehetik igénybe.

Area 47 extrémpark motocross

Nyitvatartás 2020- 2021

2020.06.26-10.04-ig

2021.04.30-10.03-ig

A Wake Area és a Water Area területre regisztrációs idők vannak, a különböző területek eltérő nyitvatartása miatt ajánlott a tervezett látogatás előtt üzenetet váltani a www.area47.at/info/kontakt/ a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül.

Belépőjegyek

A belépőjegyek online elővételben megválthatók, a különböző outdoor tevékenységekre különböző árkategóriák érvényesek.

Area 47 extrémpark barlangászás

Látnivalók a közelben

Függőhíd Längenfeld

Ötzi Régészeti Szabadtéri Park-Umhausen

Stuibenfall vízesés- Umhausen

Elérhetőség

Ötztaler Achstraße 1

6430 Ötztal-Bahnof

Ausztria

Telefonszám: +43 52668 7676

Web: www.area47.at

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.