alcudia

Alcudia

Alcudia Mallorca északnyugati részén, két öböl között fekszik, egy félsziget, ahol az egész évben mérsékelt mediterrán éghajlat várja a turistákat.

A település történelmi örökségben gazdag, a kultúrája az őskori, római, arab és középkori épületekben köszön vissza. A városkában sétálva a látogatók az ódon épületek és terek között barangolva a régi korok hangulatába csöppenhetnek vissza. Alcudiában a kézműves hagyományok a mai napig érződnek, amelyet számos fesztivál, kézműves és gasztronómiai vásár őriz. Igen népszerű a július elejei 9 napos ünnep, amelyet Szent Jakab tiszteletére tartanak.

Alcudia Mallorca

A város már időszámításunk előtt 6000 évvel is lakott volt, majd rómaiak, bizánci, arab telepesek gazdag kulturális örökséget hagytak az utókor számára.  A város a nevét a régi iszlám parasztházáról az Alyqudya-ról kapta, amely anno az óváros központi és egyben legmagasabb helyén állt. Jóval később 1279-ben megjelentek a szigeten a katalán hódítók, amelyet számos épület látható.

A város körül húzódó fal,  és az ókori romok mellett írásos bizonyítékok szerint, a város az 1300-as években nemcsak földrajzilag, de népessége szempontjából is jelentős település volt. A városfalai is ebben az időben épültek fel.

Alcudia kikoto

Látnivalók Alcudia városában

Sa Bassa Blanca Múzeum

A modern művészeti múzeum, egy természetvédelmi területen található a várostól 8-10 perc távolságra. A spanyol mór építkezés elemei az erődített épületek stílusát jelenítik meg a boltozatos hófehér falaival. A parkjában található rózsakertben több száz féle rózsa nő. A múzeumban csillagvizsgáló és egy monumentális szoborkert is található.

HidroPark

A HidroPark a város központjában található, a sziget északi felének egyetlen aquaparkja. A víziparkban összesen 6 medence található, amelyek között a hullámmedence a legkedveltebb. Található 8 különböző csúszda, játszótér, bungee jumping, és egy szupergolfpálya is.

El Laberinto vidámpark a Playa de Muro strand közelében található, különleges labirintus park önfeledt szórakozást kínál a gyermekeknek.

Alcudia varoskapu

Alcudia strandok

A település strandjai Mallorca északi részének finomhomokos partszakaszán találhatóak. Ez a különleges szakasz Can Picafort településtől tart Port Alcudiáig, amelyen végig lehet sétálni. A fenyves erdőkkel határolt öblökben, szélcsendes környezetben közel 20 strand található, amelyek gazdag szolgáltatásokkal rendelkeznek. A Playa de Muro strand, és a Playa d’Alcudia strand és szerepelnek a TOP 5 strand között, amelyet családos nyaralásra ajánlanak Mallorcán.

A strandok egy része kényelmi szempontok alapján tökéletesen felszereltek, és az extrém vízi sport lehetőségek is biztosítottak. Más strandok viszont békés nyugodt környezetben lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra.

alcudia

A nyári hónapokon kívül tavasszal és ősszel is ideálisak a körülmények a vízi sportoláshoz, a hosszú strandszakaszok nyugodt vizei alkalmasak akár evezésre, kajakozásra, és búvárkodásra.

Alcudia akadálymentesített strandjai

Nagyon különleges üdülőhely, amely nem csak az egészséges, hanem a fogyatékkal rendelkezők számára is biztonságos és élményekben gazdag nyaralást kívánnak biztosítani. Sajátos igényeknek megfelelően a fogyatékkal élők sportját támogatják, ugyanakkor változatos és minőségi szolgáltatásokat biztosítanak.

Alcudia 3 olyan stranddal rendelkezik (az Alcudia strand, a Sant Joan strand, és a Sant Pere strand), amelyek május és október között akadálymentesített környezetet biztosítanak a különböző fogyatékkal élők számára.

alcudia

Alcudia szállás

Kirándulások Alcudia környékén

Mallorca északi felében változatos hegyvidéki tájat is találnak a nyaralók, emellett a tenger gyönyörű panorámájában lehet gyönyörködni. Alcudia tökéletes lehetőségeket biztosít az aktív nyaraláshoz, a strandolás mellett számos kerékpár és túraútvonalon lehet bejárni a távolabbi látványos tájait.

S’Albufera Nemzeti Park

A környéken több mint 200 madárfaj él, az egyik legnépszerűbb Nemzeti Park Muro és Port D’Alcudia között található. A parkban több túraútvonal található, különösen a tavaszi és az őszi hónapokban kínál kellemes túrázási és kirándulási programot.

Alcudia gasztronomia

A város tengerparti éttermei a középkori falakkal határolt környezetben Mallorca kulináris örökségét kínálja, amely ötvözi a hagyományos ízeket a kreativitással. Az ételek alapját a halak, tenger gyümölcseinek nagy választéka és a szezonális zöldségek gyümölcsök olívaolajok képezik, amelyet finom borokkal tesznek teljessé.

Alcudia szállás

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.