Airbnb: kiadhatjuk lakásunkat közösségi piactéren is!

Magyarországon is dinamikusan terjeszkedik a magánszálláshelyeket kínáló közösségi fogyasztói oldal, az Airbnb, a közvetítésével Magyarországon töltött és a magyar utazók által külföldön eltöltött vendégéjszakák száma 2012-ben egyaránt több mint 400 százalékkal nőtt.

Lena Sönnichsen, az Airbnb Európáért és Ázsiáért felelős közösségi média és PR-vezetője elmondta: már több mint 1800 Airbnb szálláshely érhető el Magyarországon, többségük a fővárosban.

Az Airbnb olyan közösségi piactér, ahol a felhasználók nemcsak kiadhatják saját lakásukat, hanem számtalan különleges szálláshely – például kastélyok, vitorlások, lombházak, igluk – között is válogathatnak szerte a világon különböző árkategóriákban.

Az Airbnb-n több mint 300 ezer szálláshely böngészhető 192 ország több mint 35 ezer városában. Az oldal magyarul is elérhető. A 2008-ban alapított vállalat weboldalán eddig több mint négymillióan foglaltak szállást, közülük hárommillióan tavaly.

A platform segítségével kereshető egyedi szálláshelyek legnagyobb része teljes otthon.

„A jelenlegi nehéz gazdasági környezetben kihasználatlan tereik kiadásával felhasználóink extra bevételhez juthatnak, miközben hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedhetnek meg” – mondta a PR-vezető.

A három magánember – Joe Gebbia, Nathan Blecharczyk és Brian Chesky – által San Franciscóban alapított vállalatba eddig 119,8 millió dollárt fektettek be.

A szálláshely meghirdetése díjmentes, ehhez regisztrálni kell az oldalon, és elkészíteni a saját Airbnb-profilt a bérleti díj és az elérhetőség megadásával. A szállásadóknak 3, a vendégeknek 6-12 százalékos díjat kell fizetniük az Airbnb-nek a foglalás árából. Minél magasabb a bérleti díj, annál alacsonyabb a jutalék.

Lena Sönnichsen hangsúlyozta, hogy a rendszer rendkívül biztonságos. A részletes felhasználói profiloknak köszönhetően mind a házigazdákról, mind a vendégekről minden fontos információt megkaphatnak az oldalra látogatók. A vendégek bankkártyával fizetnek, a foglaláshoz szükséges pénzügyi tranzakció az Airbnb fizetési rendszerén keresztül történik.

mti

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.