Fürdőfejlesztés a Győr megyei Hegykőn

Száznegyven millió forintos beruházás keretében, európai uniós támogatással fejlesztették a gyógyászati és a rekreációs szolgáltatásokat a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykő termál- és gyógyfürdőjében.

Az osztrák határ közeli település fürdője évente 160 ezer vendéget fogad, látogatói nagyobbrészt külföldiek, zömmel osztrákok, németek és csehek. Az ásványi sókban gazdag vizű fürdő szolgáltatásait évente 16-18 ezer  mozgásszervi megbetegedésben szenvedő ember veszi igénybe az Országos Egészségpénztár (OEP) beutalásával. A másfél éves beruházási program keretében egyebek között bővítették a gyógyászati részleget, megduplázták az öltözők befogadóképességét, átalakították és korszerűsítették a gyógymedencét, legutóbb pedig rekonstruálták a kemping infrastruktúráját. A kempingnél már az utolsó simításokat végzik, így a teljes projektet három hónappal a határidő előtt befejezik.

A beruházást 60 millió forinttal támogatta az Európai Unió és a magyar állam, a támogatási összeget a Nyugat-dunántúli Operatív Programból nyerték el.

Számos vendég igénybe veszi a fürdő melletti kemping és a panzió szolgáltatásait, a létesítmény-együttes szálláshelyein a vendégéjszakák száma megközelíti a 70 ezret évente. A fürdő tulajdonosa három szomszédos települési önkormányzat: Hegykő, Fertőhomok és Hidegség.

MTI / hegyko.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.