Barcsi termálfürdő gyógyászat

A világ nálunk találkozik

A fürdőzés, a gyógyulás itthon is élmény – ráadásul hagyományosan közösségi élmény. A gyógyszállókban a személyzet két- három idegen nyelven beszél, így a nyelvi akadályok nem jönnek szóba a kezelésnél, sokszor anyanyelvén mondhatja el panaszát, kéréseit a vendég.

Magyarországon a római és török fürdők hagyományai élnek tovább a kezelések többségénél. A fürdőzés közösségi élmény, a gyógyulásban, a pihenésben segítenek a jóízű beszélgetések is – és ez az, amit a hagyományos fürdők kínálnak. Hatalmas vízfelületek, és medencék teszik élménnyé a gyógyulást, a fürdőkben barátságok köttetnek a gyógyulás alatt. A 20-30 hektáros területeken nem csupán a gyógyulást keresők, de a pihenni, üdülni vágyók és a gyerekek is megtalálják a maguk szórakozását. A nyugati országrészben a Büki gyógyfürdő, és a Zalakarosi gyógyfürdő, keleten, Debrecen mellett a Hajdúszoboszlói gyógyfürdő és aquapark szolgálja az egész család kikapcsolódását.

A Hévízi-tó méreteivel nyűgözi le a látogatókat. A Balatontól nyugatra, néhány perces autóúttal elérhető (a fővárostól 193 kilométerre lévő) tó Európa legnagyobb, 4,4 hektáros melegvizes gyógyító tava, amelyet a különleges indiai vörös tündérrózsák, és a vizet körbe ölelő lombhullató mocsárciprusok tesznek különlegessé.

Egyre több külföldi vendéget vonzanak a magyar gyógyszállók a világ legkülönbözőbb tájairól is. A nagyszámú külföldi vendéget a hotelek képzett személyzettel várják. A gyógyszállókban kötelezően alkalmazott szakorvosok (általában reumatológus) magas szinten beszélnek egy vagy két idegen nyelvet (jellemzően németet, és angolt), így a kezelést a vendég sokszor anyanyelvén egyeztetheti orvosával.

itthon.hu / Fotó: Barcsi termálfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.