Spiaggia Rosa di Budelli

A vadregényes Szardínia még szeptemberben is kiváló nyaralásra

Szardínia még szeptemberben is kiváló tengerparti úti cél, az október pedig aktív kikapcsolódásra. A sziget legnépszerűbb látnivalói és turisztikai nevezetességei az északi partvonalon találhatók. A középkori óvárossal rendelkező Alghero, vagy a lenyűgöző hegyfok a Capo Caccia. Kedvelt úti cél a keleti parton található híres Smaragdpart. Palauból a rózsaszín homokról nevezetes Maddalena-szigetcsoportra komppal is lehet eljutni.

Capo D'Orso Palau Szardínia

Észak-Szardínia legszebb látnivalói

Szardínia vadregényes tájai és hihetetlen tiszta kék tengervize miatt a legfelkapottabb úti cél, a tengervíz és a levegő hőmérséklete miatt még szeptemberben is alkalmas fürdőzésre, viszont májusban és októberben az aktív sportok kedvelői lepik el a hegyoldalakat is a vízpartokat. A legnépszerűbb látnivalói és turisztikai nevezetességei az északi partvonalon találhatók.

Alghero

Alghero óváros

 

Szardínia Budapestről közvetlen repülőjárattal közelíthető meg, Alghero repülőtere a városközponttól 8 km távolságra található. Alghero a sziget legnagyobb üdülőtelepülése, amely igen kedvelt katalán hangulatú város, rengeteg látnivalót kínál, ugyanakkor gyönyörű hosszú homokos strandokkal rendelkezik. A kihagyhatatlan nevezetességei közé tartozik az óvárosa, és a kacskaringós utcácskáit határoló városfala, amelyről gyönyörű panoráma nyílik a fenséges Capo Caccia irányába.

Capo Caccia

Capo Caccia Szardínia

A Capo Caccia függőleges sziklafala Alghero közelében található és magában foglalja a Porto Conte-öblöt. Felbecsülhetetlen természeti kincset jelent, nemcsak a kövületekben gazdag mészkő képződmények, hanem a sziklákon növő igen ritka növények miatt is. Igen látványos a sziklába vájt mészkő lépcsősor az Escala del Cabriol, a Neptun barlang (Grotta di Nettuno) és a Nereo víz alatti barlangja, amely az egyik legnagyobb Európában. A cseppkőbarlangok és a Capo Caccia megtekintésére Alghero kikötőjéből indulnak rendszeres hajótúrák, azonban a nyári szezon után már csak ritkábban közlekednek.

Smaragdpart

Costa Smeralda Szardínia

Az 55 km hosszú Costa Smeralda Északkelet- Szardínia legszebb partszakasza, egyben Szardínia legfelkapottabb tengerpartja. Legnépszerűbb nyaralóhelye Porto Cervo, amely az egyik legexkluzívabb nyaralóhelynek számít Európa szerte. A környéken gránitsziklákkal szegélyezett smaragdszínű öblök találhatók, amelyek világos homokkal borítottak.

Maddalena-szigetcsoport

La Maddalena

A Maddalena-szigetcsoport Szardínia festői, egyben érintetlen szigetvilága, amely 1994 óta Nemzeti Parkként működik. A sziget nyugati csücskében található, a szárazfölddel Palau kisváros köti össze. A  La Maddalena városába menetrend közlekedő kompjáratokkal és hajóval lehet eljutni, amely azért is különleges, mert ez az egyedüli lakott a szigetcsoporton belül. A táj jellegzetességét az egyedi formákkal szabdalt szikláknak, kis smaragdzöld öbleinek és fehér homokos partszakaszoknak köszönheti. Hét fő sziget alkotja, a legnagyobbak Spargi, Santa Maria, Budelli, és Razzoli. A turisták által kedvelt rózsaszín strand (Spiaggia Rosa) Budelli szigeten található, de sajnos napjainkban csak a tenger felől lehet benne gyönyörködni, mivel a strandot elzárták mind a gyalogosok, mind a kikötő hajók elöl.

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.