kripto

A kripto befektetés szabályai

A kriptopiacra való befektetés enyhén szólva is kihívást jelent. Úgy tűnik, hogy dacol a más piacokra vonatkozó szabályokkal, és a befektetőket egyszerűen túlterhelheti a piac volatilitása és technikai jellege.

A kriptopiacra való befektetés enyhén szólva is kihívást jelent. Úgy tűnik, hogy dacol a más piacokra vonatkozó szabályokkal, és a befektetőket egyszerűen túlterhelheti a piac volatilitása és technikai jellege.

1. Soha ne fektessen be többet, mint amennyit megengedhet magának, hogy elveszítsen

Minden sikeres és ésszerű befektető azt fogja mondani, hogy csak annyit fektessen be, amennyit megengedhet magának, hogy elveszítsen. Ez minden piacra érvényes, és még inkább a kriptopiacokra, ahol órák alatt kétszámjegyű zuhanások is előfordulhatnak. A jelenlegi befektetői világban szép számmal akadnak meggondolatlan befektetők, akik egy maréknyi részvényre dobják ki az életük megtakarításait, de ez biztos út a végzetbe.

A kriptopiac ( lásd legjobb kriptovaluta kereskedés) példátlanul nagy értéknövekedést és ugyanilyen nagy értékcsökkenést látott. Ez még mindig egy születőben lévő piac, szabályozási ellenőrzések és korai technikai akadályok nélkül. Ez néhány szerencsétlen helyzethez vezethet, például hackerekhez, csalásokhoz és a látszólag szeszélyből adódó eladási megbízások hullámzásához.

2. Használja a dollárköltség-átlagolást (DCA)

A dollárköltség átlagolás (DCA) elve nagyon is érvényes a kriptopiacra. A DCA-t a volatilitás legyőzésére használják, és ez utóbbi a piac egyik fő jellemzője. Azáltal, hogy kis összegeket fektet be idővel, megfékezheti az esetleges veszteségeket, és hatékonyabban használhatja fel a tőkéjét.

Érdemes megjegyezni, hogy e módszer alkalmazásával egy kicsit többet fizet hálózati díjakat, de az elért nyereségek ezt elhanyagolhatóvá teszik. Ezt heti vagy havi rendszerességgel is megteheti – a részleteket Önre bízzuk.

3. Részletes kutatás, ragaszkodjon az alapokhoz

A kutatás még mindig számít a kriptopiacon. Bár nem olyan egyértelmű és közvetlen, mint a tőzsdén jegyzett vállalatokba való befektetés, még mindig fontos szerepet játszik a befektetési folyamatban. A kriptovaluták befektetési célú kutatásának folyamata önmagában egy egész téma lehetne, de itt most nem tartozik a tárgyalás keretébe.

Néhány alapelv, amely alapján a kutatását irányítani fogja, az, hogy a szóban forgó projekt és kriptó rendelkezik-e értékes és egyedi felhasználási esettel, a projekt technikai elemei, a menedzsmentcsapat, valamint a potenciál, hogy felforgassa az adott iparágat vagy területet, amelyben dolgozik.

4. Ragaszkodjon a fő eszközökhöz

Természetesen sokak számára ijesztő lehet a kriptovaluták kutatásának viszonylag bonyolult és újszerű módja. Ezeknek az egyéneknek talán jobb, ha maradnak a nagy értékpapíroknál, amelyek túlélték az idők próbáját. A Bitcoin és az Ethereum a legjobb példák ezekre az eszközökre, és számos durva medvepiacot is kibírtak.

5. Biztonságos tárolás

Magán a befektetésen kívül a kriptopiacra való belekóstolás egyik fő követelménye a tárolás. Nem ritka, hogy a befektetők elveszítik a hozzáférést a tőzsdei számláikhoz, vagy legrosszabb esetben egy hackelés vagy biztonsági incidens miatt teljesen elveszítik a pénzüket. A kriptóállomány biztonságos tárolása kiemelkedően fontos, és ez a feladat Önt terheli.

Ezért a komoly befektetőknek érdemes megfontolniuk az úgynevezett hardveres pénztárcát. Ezek olyan pénztárcák, amelyek további biztonsági funkciókkal rendelkeznek, amelyek biztosítják, hogy pénzét ne lehessen ellopni.

6. Alkalmazza a józan észt

A kriptopiacra való befektetés mindenekelőtt józan észt igényel. Könnyű belefeledkezni egy új projekt körüli felhajtásba és felfordulásba, de ez legtöbbször súlyos veszteségekhez vezet. Még könnyebb belevágni egy olyan mém tokenbe, amely pusztán az egyének online összefogásából emelkedik jelentősen – mint például a Dogecoin -, de ez egy kétélű kard, amelynek egyik oldala sokkal élesebb, mint a másik.

Nem kell a befektetéssel kapcsolatban lelkesedni, ahogyan azt sok rajongó szeretné. Alkalmazza a befektetés alaptételeit és használja a józan észt, és lehet, hogy rájön, hogy a kriptopiac nem is olyan elsöprő, mint ahogyan azt egyszer gondolta.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.