Bellegszencse termálfürdő podhajska

Nincs ok a pánikra, mégsem komoly mértékű a radioaktivitás a népszerű fürdőben

Először bezárták a népszerű fürdőzőhely medencéit, majd olyan információk láttak napvilágot, hogy a megengedettnél jóval magasabb volt a radioaktív részecskék jelenléte a termálvízben. Mindkét mozzanat a bellegszencsei termálfürdőhöz kötődik, ám a botrány már messze túlmutat rajta. Az RTVS beszámolója szerint a bellegszencsei hírek alapjaiban rázták meg az eddig kivételesen egészségesnek tartott termálvízből ételkiegészítőket vagy kozmetikai cikkeket gyártó cégeket. Az első hírek az illetékesek viszonylag óvatos fogalmazása ellenére is nagy port kavart, a Közegészségügyi hivatal most azt bizonygatja, hogy a történtek ellenére nincs mitől tartani.

A termálvíz kapcsán olyan radiológiai mutatókról számoltak be korábban, amelyeket ivóvíz, természetes ásványvíz, vagy emberi fogyasztásra alkalmas forrásvíz kategóriáira vonatkoztatnak. Ezek a radiológiai mutatók nincsenek meghatározva termálvizek esetében” közölte szóvivőjén keresztól a Szlovákiai Közegészségügyi Hivatal.

Forrás: korkep.sk

Fotó: parameter.sk

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.