bari

5+1 Budapestről fapados járattal elérhető olasz tengerparti nyaralóhely

Olaszország több mint 7000 km hosszú partszakasza nyújt változatos természeti környezetet, homokos strandok és sziklás öblök egyaránt megtalálhatók. Közvetlen járatokkal megmártózhatunk Szardínia legszebb strandjainál, az olasz csizma egyik gyöngyszemén Bariban, még délebbre Szicíliában, vagy északabbra Riminiben. Összegyűjtöttünk olyan kiváló helyeket, ahová még szeptemberben sem késő ellátogatni.

Rimini – Riviéra Romagnola

Az Adriai-tenger felé eső partszakasza a Riviéra Romagnola, amely népszerű tengerparti üdülőhely. 15 km hosszú homokos stranddal rendelkezik kifejezetten kedvelt a családos nyaralók körében, de a szórakozásra vágyó fiatalok is válogathatnak a remek éjszakai bárok, diszkók között.

Riminiben minden megtalálható, éttermi, strandolással, vízisporttal kapcsolatos szolgáltatások egyaránt. Közeli kisebb nyaralóhelyek Cesenatico, Milano Marittima, Riccione, és Cattolica.

Rimini

Alghero – Szardínia

Alghero partja mintegy 90 kilométer hosszan terül el, fehér és aranyhomokos standok, sziklás öblök váltják egymást. A Porto Conte-öböl Szardínia egyik legszebb tengerparti szakasza. Alghero népszerű tengerpartja miatt, valamint középkori városfala a macskaköves utcái és gótikus palotái, régészeti látnivalói miatt.

Strandjai kiválóak a különféle vízisportokra- kitesurfre, búvárkodásra, kajakozásra, szörfözésre. A jól felszerelt strandok mellett varázslatos magányos öblök húzódnak. A repülőtér a városközponttól alig 10 kilométer távolságra található.

Alghero

Cagliari – Szardínia

 Szardínia déli partján lévő festői Cagliari remek látnivalókat kínál, homokos azúrkék tengerpartja ideális nyaralásra, de a városban számos ókori és középkori nevezetesség is található, például Európa legjobb katonai létesítményének számított a maga korában a 30 m magas elefánt tornya.

A repülőtér a városközponttól alig 7 kilométerre, Elmas településen található. Komppal akár Palermo is könnyen felfedezhető.

Cagliari

Catania – Szicília

Catania Szicília egyik gyöngyszeme, tengerparti nyaralásra is kiváló, mivel a város mellett vulkanikus sziklákkal övezett partok, és homokos tengerpart is található. Legszebb látnivalói közé tartozik a belvárosa, amely része a Világörökségnek, a barokk palotái és az ókori római maradványai.

Érdemes kirándulást tervezni a közeli Etnához.  Forgalmas repülőtere a várostól alig 4 kilométer távolságra található. Mivel a nyarak igen forróak, Catania ideális késő tavaszi, kora őszi kiruccanásra is.

Catania

Palermo – Szicília

Catania mellett Palermo Szicília egyik legismertebb turisztikai attrakciója. A hosszú pálmafával szegélyezett strandja Palermo közeli kis faluban található, ahová a városközpontból busszal is utazhatunk. Történelmi látnivalók sorát kínálja, amelyekből számos része a Világörökségnek.

A turisták által kedvelt látványosságok mellett ajánlható a Palermo Régészeti Múzeuma, amely az egyik legjobb olasz gyűjtemények egyike, valamint a La Martorana templom mozaikja, amely Szicília egyik legjelentősebb látnivalója.

Palermo

Bari – Puglia tartomány

Bari ideális választás akár tengerparti nyaralásra, de festői óvárosa miatt is jó választás. Tengerpartja jóval kevésbé zsúfolt az északabbra fekvő strandokénál, ráadásul az év nagy részében kedvező áron vásárolhatunk repülőjegyet.  Híres az autentikus olasz tésztakészítésről, amelyet az asszonyok az otthonuk ajtaja mellett mutatnak meg.

A város főbb turisztikai látnivalói akár egy nap alatt megtekinthetők, de jó kiindulópont a környékbeli települések felfedezésére is, például a festői Polignano a Mareba, vagy a materai barlanglakásokra.

bari

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.