A családi wellness szolgáltatásokat fejlesztik a zalakarosi Gránit Gyógyfürdőben

Több mint 2,5 milliárd forint támogatást nyertek zalai pályázók a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program turisztikai attrakciókra vonatkozó kiírásán, amelynek köszönhetően Keszthely térségében 2 milliárd, Zalakaros környezetében pedig csaknem 600 millió forint hozzájárulással indulnak fejlesztések.

Zalakarosi Fürdő bejárat

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke pénteki közleményében az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázati döntésével a jövő évben olyan beruházások indulnak, amelyek új látványosságok lesznek Zalában.

A nyertesek között van a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány, amely az alsópáhoki Kolping Hotel fürdőrészlegének és Gizella házának minőségi fejlesztésére nyert forrást.

A Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kt. öko-aktív turisztikai élményközpontot létesít Zalaszabaron, míg Zalakaros önkormányzata termáltavat és ökopartot alakít ki. A zalakarosi Gránit Gyógyfürdő a családi wellness szolgáltatások fejlesztéséhez nyert támogatást, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. pedig a Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztéséhez, Darnay-Dornyai Béla örökségének ápolásához jutott forráshoz.

A Balatoni Borkultúráért Alapítvány gasztronómiai múzeumi teret alakít ki az országos műemléki védettségű 200 éves Helikon Tavernában Vonyarcvashegyen. Hévíz önkormányzata Korok és Borok elnevezéssel tematikus sétautat tervez kialakítani a település egregyi városrészében, Keszthely önkormányzata pedig a Balaton-parti sétányfejlesztés és a közterületek megújításának második üteméhez nyert támogatást.

Balatongyörök önkormányzata élmény-sétányt létesít, a Leventura Kft ugyanakkor kikötő kialakítását vállalta a településen. A Magyar Természetjáró Szövetség a balatoni kiemelt üdülőkörzet nyomvonalának és attrakcióinak multifunkciós fejlesztését, a túraútvonalak rendszerének kialakítását vállalta az elnyert támogatásból – derül ki a közleményből.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.