6+1 adventi vásár a fürdők jegyében

Ideális téli kikapcsolódás a kellemes és a hasznos kombinálásával hazánk legnagyobb karácsonyi vásáraiknak körbelátogatása, melyhez most plusz csavarral fürdőket is ajánlunk a kalácsok, forralt borok kipihenése végett.

Vásárolgatás és szalmalabirintusos eltévedés közben ugyanakkor hamar átfagy az ember, még akkor is, ha az illatos forralt-fűszeres bor és a sült gesztenye azért sokat segít.

Mint tudjuk, minden másra ott az a hitelkártya… viszont átfagyva, fáradtan belemerülni a gőzbe, forró fürdőbe, masszázst venni, felbecsülhetetlen érzés. Így a vásárok mellé fürdőket is válogattunk.

SZEGED
A Dóm téren november 28. és december 23. között adventi máglya, bábszínház, óriáskoszorú és szalmalabirintus szórakoztat, miközben kézműves, de modern portékák vásásából válogathatunk a fa alá valót.
Itt mindjárt két fürdőt is találunk, a régi gőzfürdőt, az Annát, és egy újabb, élménymedencékkel, csúszdákkal is kecsegtető újabb létesítményt, a Napfényfürdőt.

KAPOSVÁR
Betlehemmel, Pajta Színházi játékokkal, koncertekkel, gyertyagyújtással találkozhatunk december 2-tól 23-ig Kaposvárott.
Fürdőzni, szaunázni a kiváló célpont a Virágfüdrő, ahol élménymedencék és a termálfürdőt is hozzájárul a tökéletes naphoz.

DEBRECEN
A cívisváros szokásosan ünnepi díszbe öltözik, s a Kossuth téren vásár december 1-jétől várja az érdeklődőket. míg a Kölcsey Központban a Debreceni Tél kulturális műsorai február végéig zajlanak majd.
Mediterrán élményfürdőjében wellness szigetet, termál és élményfürdőt is felkereshetünk.

GYŐR
Már 14. alkalommal, idén november 30-tól egészen december 23-ig láthatjuk a Győri Téli Fesztivált a belvárosban. A Széchenyi tér szabadtéri színpadán koncerteket hallgathatunk, a kötelező kirakodóvásár mellett pedig körhinta, szalmalabirintus és kisvasút emeli az ünnepi hangulatot.
Rábáról elnevezett termálparadicsomából a történelmi belvárosra látunk, sőt, a 38 méteres a csúszda télen is sikoltó vendégekkel zsúfolt.

HÉVÍZ
November 26. és december 21. között a Hévízi Jégünnepen korcsolyaügyességi versennyel indul az ünnepi kavalkád. Adventi vasárnapokon közös gyertyagyújtás, színes vásár, márciusig üzemelő jégpálya és rengeteg műsor, koncert várja a Hévízbe érkezőket.
A reumások Mekkájába, a gyógytóba télen duplán élvezetes ellátogatni, hiszen az ilyenko erősen gőzölgő víz nem hűl 25-30 fok alá. Egyszerűen izgalmas!

BUDAPEST
Már klasszikusnak mondható a Vörösmarty téren november 16-tól egészen Szilveszterig tartó karácsonyi vásár nosztalgikus ajándékokkal, kaláccsal, illatozó forralt borral, lacikonyhák sistergő kínálatával. A színpadon népzenekarok és kórusok, világzenei zenekarok adják egymásnak a mikrofont.
Választhatunk kedvünkre: Rudas, Gellért, Király, Széchenyi, Aquaworld

+1
A Bazilika előtt…
Már tavaly is fantasztikus ízek és illatok lengedeztek a csodaszép Szent István téren, és szerencsére idén sem marad el a békebeli ünnepi hangulatú adventi vásár, ahol a város egyik legjobb forralt borára biztosan ráakadunk.
Korcsolyapálya, mézeskalács-műhely, koncertek után a Lánchíd túloldalán ugorjunk be akár a Lukácsba, akár a Királyba, ahogy jól esik.
TIPP: Idén már szaunaszeánszokon is részt vehetünk

forrás: Itthon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.