Wellness és rehabilitációs központ is létesül a hajdani csabai serházban

Új turisztikai funkciókat kap a hajdani serház műemlék épülete Békéscsabán EU-támogatással. A projekt költsége 726 millió forint, a pályázó Magyar Pünkösdi Egyház Pro Bene Központ a beruházáshoz 70 százalék vissza nem térítendő EU-támogatást nyert – tájékoztatta az MTI-t Kopp Szilárd, az egyházi intézmény vezetője.

Elmondta: a serház romos, műemlék épületét az intézmény 36 millió forintért vásárolta meg Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzatától, az erről szóló szerződést a napokban írják alá, a támogatói szerződést a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel december 15-ig kötik meg. A kivitelezési munkák a tervek szerint 2014. áprilisban fejeződnek be.

A többfunkciós épületegyüttes a sportgyógyászatban és rehabilitációban nyújt majd kiemelt szolgáltatásokat. A régi épületegyüttesben helyet kap egy ötven férőhelyes ötcsillagos szálloda és étterem, az alagsorában pedig egy kétszáz fős konferenciaterem. Épül egy új szárny, ahol a sportsérülések kezelésére alkalmas wellness és rehabilitációs központ létesül, speciális felszerelésekkel.

Kopp Szilárd szólt arról, hogy a szállodai és sportkomplexum a város híres festője, Munkácsy Mihály nevét viseli majd, és egy Munkácsy-névjeggyel ellátott termékeket gyártó kisüzemet is kialakítanak a régi épület alagsorában.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.