5 könnyen elérhető tengerpart Olaszországban

Olaszország számos üdülőtelepülése gyorsan elérhető hazánkból, Grado, Lido di Jesolo, Bibione, és Lignano a legnépszerűbb úti célja a magyar nyaralóknak. Lignanoban, és Jesoloban aquapark, akvárium és állatkert is található. A jesoloi bungee jumping torony Európa legmagasabb tornyának számít.

Az olasz Adriai-tenger északi partszakasza kedvelt nyaralóhelye a magyar családoknak. Előnye, hogy a magyar határtól akár Ausztrián vagy Szlovénián keresztül pár óra alatt elérhető. A több kilométer hosszan elnyúló homokos tengerpart különösen a családos nyaralók körében népszerű a lassan mélyülő víz miatt.

Grado

Hány km gépkocsival Budapestről: 600 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6 óra

A Gorizia provinciában lévő Grado nemcsak egy turista paradicsom, hanem természeti és kulturális látványosság is egyben. A lagúna közepén több kisebb szigeten fekszik, így jellegében igen emlékeztet Velencére. Sekély víz, és különlegesen finom tengerparti homok található, számtalan stranddal rendelkezik.

Grado

Grado fő tengerpartja a Spiaggia Principale, amelynek érdekessége, hogy több különálló zónára van osztva, például ingyenes és sportolóknak, vagy gyermekeknek kialakított zónára. A híres Aqua Park is itt található. A település legnyugatabbra lévő részén található a Jolly Costa Azurra strand, amely ingyenes és kedvező áron nyújt szolgáltatásokat. A Spiaggia Airone strand azon ritka tengerpartok egyike, ahová a négylábúakat is beengedik, a strand Grado Pinetán található.

A Lagúna és a Grado környéki vizek ideálisak a különböző vízisportokra, szörfözésre, kenuzásra vagy vízisíelésre. Hosszabb nyaralás alatt érdemes a Grado lagúnán csónakos kirándulást tenni, és felkeresni a közelében lévő híres Marano lagúnát is.

Lignano

Hány km gépkocsival Budapestről: 640 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6 óra 20 perc

Az Udine provinciában található Lignano ideális üdülőhely, a közel 10 km hosszú, 100 m széles homokos partján minden feltétel adott a kényelmes nyaraláshoz. Az aranyszínű homokos strand Kék zászlós minősítésű, a víz lassan mélyülő.

Lignano

A közelében lévő Aquaplash aquapark a 23 népszerű attrakciójával a gyermek nagy kedvence. Lignano külterületén található a Punta Verde állatkert, és a Gulliverlandia 20 állomással rendelkező akvárium.

Bibione

Hány km gépkocsival Budapestről: 646 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6 óra 30 perc

Bibione az olasz tengerpart egyik legkedveltebb üdülőtelepülése, amelyet turisztikai céllal mesterségesen hoztak létre, homokja is a Dolomitokból származik. Minden szolgáltatás és tevékenység a turisták kényelmét és kikapcsolódását szolgálja, így nem csoda, hogy a magyar nyaralók egyik kedvelt nyaralóhelye.

Bibione

A homokos parton napernyő, napozóágy bérlésre van lehetőség, és mozgó árusok fagylaltot, gyümölcsöt és frissítőket kínálnak. A Punta Sabbioni hajóállomásról oda és vissza 2-2 órás járatok indulnak Velencére, amelyek a Szent Márk téren állnak meg.

Caorle

Hány km gépkocsival Budapestről: 659 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6 óra 40 perc

A Velence provinciában lévő Caorle egész évben kedvelt úti cél, hiszen a városközpontját Velence kicsinyített másaként építették meg. Strandjai az óvárostól egészen az új városig 15 km hosszan húzódnak. A Kék zászlós strandon rendkívül sok szolgáltatás érhető el, vízibicikli kölcsönző, játszóterek találhatók, ezenkívül strandröplabda pályával, és petanque pályával is rendelkezik.

Caorle

Híres strandja a lagúnáig húzódó Levante strand, amely a sekély homokdűnékkel és mediterrán növényekkel határolt területtel rendelkezik.

Jesolo

Hány km gépkocsival Budapestről: 682 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6 óra 45 perc

Jesolo különleges abból a szempontból, hogy az egyik központja az óváros, a másik pedig a turista paradicsom Lido di Jesolo, amely a nyári szezon idején autómentes és sétálóútként működik. A turisták szempontjából is inkább ez a terület az izgalmas, mivel itt húzódik a 15 km-es homokos tengerparti szakasz. Velencétől kicsivel több, mint 40 km-re fekszik, ezért jelentős azoknak a turistáknak a száma, akik a velencei nyaralás alatt Jesoloban szállnak meg.

Jesolo

Kedvelt attrakciója a Caribe Bay (korábbi neve Aqualandia), amelyet Olaszország legjobb víziparkjának tartanak, amely nevezetes még a 60 m magas Bungee Jumping tornyáról. Érdemes a belépőjegyeket kedvezőbb áron online megvásárolni.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.