Premantura kamenjak

Legjobb sziklás tengerpartok az Isztriai-félszigeten

Az Isztriai-félszigeten kavicsos strandok és sziklás tengerparti szakaszok találhatók, amely a szörfösök és a vízisport rajongók fellegvára. Különleges gyöngyszem az Isztria déli részén található Kamenjak-félsziget, de Poreč és Rovinj is kiváló sziklás partokkal rendelkezik. A Pula közelében lévő Galebove Stijene egy sziklákkal körülvett rejtett kincs, ahol a kék barlangban sznorkelezni is lehet.

Az Adriai-tengernél mindenki megtalálja a számára legvonzóbb strandot. Sokan kifejezetten a vadregényes sziklás partszakaszokat kedvelik és keresik, ahonnan ugrani lehet a kristálytiszta vízbe, és jó lehetőség a búvárkodásra.

Zurkovo – Kostrena strand

Hány km gépkocsival Budapestről: 500 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 5 óra

A Rijeka közelében lévő Kostrena strandon apró kavicsos és sziklás partszakaszok váltakoznak. Kedvelt a jet skisek, a wakeboardosok körében. A 3 km hosszú sétány mellett található a búvárközpont, amely igen népszerű a közelben lévő lenyűgöző zátony miatt, kezdő búvárok számára is ideális.

Zurkovo Kostrena

Poreč Riviéra – Brulo strand

Hány km gépkocsival Budapestről: 620 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6 óra 15 perc

A Poreč Riviéra déli részén található a Brulo strand, amelyet mediterrán fenyőerdő határol. A városból akár turistavonattal is megközelíthető. Sziklás, kavicsos és betonozott részek váltakoznak. A Kék zászlós strandon a kisgyermekes családok is kellemes elfoglaltságot találnak, felfújható úszósziget, vízibicikli kölcsönző található, a strand melletti vízi centrumban búvárkodásra, sznorkelezésre van lehetőség.

porec brulo strand

Rovinj – Škaraba strand

Hány km gépkocsival Budapestről: 590 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6 óra

Az ódon olasz hangulatú Rovinj a leglátogatottabb városok közé tartozik- az Isztriai-félsziget ékszerdoboza. Számos strandja van, amelyek között kavicsos és sziklás partok egyaránt megtalálhatók. A Škaraba strand az azonos nevű öbölben a Zlatni Rt. védett szabadidőparkban található, alig három kilométerre Rovinjtól. Tudni kell, hogy közvetlen lejárattal a vízhez nem rendelkezik ezért kifejezetten azok számára ajánlható, akik a sziklán szeretnek napozni, és vízbe ugrálni vagy búvárkodni.

skaraba Beach Rovinj

Pula – Segaull és Vile strand

Hány km gépkocsival Budapestről: 610 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6 óra 15 perc

Az Isztriai-félsziget déli részén található Pula vonzó úti cél, a népszerű strandok a város déli részén lévő üdülőtelepüléseken találhatók. Akár Pješčana uvala, Banjole, Stoja vagy Štinjan strandjai jó választás családos nyaraláshoz. A helyi fő strandok mellett vadregényes sziklás öblök egyaránt megtalálhatók.

A Segaull’s Rocks beach (Galebove Stijene) Stojában található, a magas sziklák belseje egy strandot rejt. A területén több barlang is található, ezek közül a 30 méter hosszú, varázslatos színvilágú barlang kiváló alkalom búvárkodásra, sznorkelezésre, és víz alatti fotózásra.

A Štinjanban található Vile strand egy különlegesen szép öbölben található, ahonnan remek kilátás nyílik a Brijuni-szigetekre és az ikonikus Punta Christo világítótoronyra.

pula Segaull strand

Kamenjak-félsziget, Premantura

Hány km gépkocsival Budapestről: 620 km

Hány óra gépkocsival Budapestről: 6 óra 20 perc

Az Isztriai-félsziget déli részén található a Kamenjak-félsziget (Kamenjak Rt) Premantura településnél, amely lenyűgöző öbleivel a térség legvadregényesebb partvidéke. A tiszta víz és az érintetlen táj vonzza a látogatókat, kedvelt szörföző hely. Nem csak sziklás szakasza van, néhány homokos öböl is található, amely a kisgyermekekkel érkezők számára nyújt biztonságos kikapcsolódást.

Premantura kamenjak

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.