kovászna_élményfürdő_gyógyfürdő

Kovásznának is lesz saját mofettás gyógy- és élményfürdője

A tervezett létesítményben mofettákat, szabadtéri és fedett medencéket alakítanak ki, és vizes csúszdarendszert és sportpályákat is telepítenek.


A nagyszalontai mellett egy kovásznai élményfürdő felépítésének finanszírozásáról is döntött a román kormány – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter, akit az RMDSZ idézett honlapján.

A székelyföldi Kovásznán a helyi ásványvízkincs értékesítésére épül új gyógyfürdő és élményfürdő a román kormány támogatásával. A tervezett létesítményben mofettákat, szabadtéri és fedett medencéket alakítanak ki, és vizes csúszdarendszert és sportpályákat is telepítenek. A létesítmény felépítését 64 millió lejjel (4,6 milliárd forint) támogatja a kormány.

“Az élményfürdő megépítésével a helyiek merész álma teljesül. A gyógyfürdőben a család minden tagja számára lesz alkalmas hely a szabadidő kellemes eltöltésére, a feltöltődésre” – idézte a közlemény Cseke Attila minisztert.

A napokban elfogadott kormányhatározatoknak megfelelően mind a nagyszalontai mind pedig a kovásznai önkormányzat elindíthatja a közbeszerzési folyamatot a kivitelező kiválasztására.

MTI

Látványterv • Fotó: rmdsz.ro

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.