csíkcsomortáni strand csomortáni strand

Wellnessfürdőt terveznek a csomortáni strand helyére

Ismét használhatóvá tennék az egykor kedvelt csíkcsomortáni strandot, amely hosszú évek óta nem működik. Az olimpiai méretű úszómedencét átalakítanák, wellnessfürdő és vendéglátóhely is épülhet, ha minden a tervek szerint alakul – írja a szekelyhon.ro.


Az 1970-es években épült a Csíkszeredához közel fekvő Csíkcsomora strandja. Kedvelt fürdőhely volt a falu szélén készült olimpiai méretű, betonozott úszómedence, amelynek legkisebb mélysége is meghaladja a 2 métert.

Akkori állapotát nem fejlesztették tovább, és 15 éve már, hogy nem használják eredeti rendeltetésének megfelelően, mivel az üzemeltetési előírások szigorodtak és a strand ezeknek nem felelt meg – emlékeztetett Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere. A medence megmaradt, időközben még kisebb állagmegőrző javításokat is végeztek rajta, de fürdés helyett már jó ideje víztározóként használják.

Most a Csíkcsomortáni Szövetkezettel együtt szeretnének ott egy turisztikai célpontot létrehozni, vendéglátóhely és panzió építésével együtt – ismertette a községvezető.

Az olimpiai méretű úszómedence viszont nem maradna a korábbi formában, az elöljáró azt mondta, kettéválasztanák, egyik része szabadtéri strand maradna, a másik pedig beépítve wellnessfürdőként működne majd. A Hargita megyei önkormányzat 500 ezer lejt biztosított a fürdő fejlesztésére, ez a tanulmány aktualizálására, a műszaki tervek elkészítésére és a kivitelezés elkezdésére elég a polgármester szerint, aki a beruházás teljes költségét 2 millió lejre becsülte. Hozzátette, a szükséges összeg megszerzése érdekében további pályázati lehetőségeket szeretnének kihasználni. Azt még nem lehet tudni, hogy mikor készülhet el a megújult csomortáni fürdő.

A teljes cikk a szekelyhon.ro-n olvasható.

Fotó: Pinti Attila

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.