Balmazújvárosi Kamilla Gyógy-, Termál- és strandfürdő

Wellness pálinkával: irány a Hajdúság

Ne féljünk megadni a testüknek mindazt, amit a téli és nyári hónapokban kíván: a gyógyvizes fürdőt és a finom falatokat. Irány a gyógyvizekben gazdag Hajdúság, ahol egymást követik télen a disznótorok és nyáron a gasztronómia fesztiválok.

A hajdúnánási fürdő nagy sókoncentrációjú, nátrium-kloridos, jódos-brómos gyógyvize elsősorban ízületi, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségekre hatásos. Az akadálymentesített fedett fürdőhöz 2011-ben készült el a vadonatúj gyógyászati részleg, többek között tangentoros kezelőkkel, masszázsszobákkal, súlyfürdővel, iszappakolóval, és megszépült a fürdő emeletén lévő termálszálló is. A régi gyógyászati részleg felújításakor gőzkamrával, infraszaunával és még számos további szolgáltatással bővült. Így az általános mozgásszervi megbetegedések mellett már a csontritkulást is gyógyítják Hajdúnánáson.

A hajdúböszörményi Bocskai Strand- és Gyógyfürdő gyógyvize jodidos, bromidos, fluoridos, nátrium-kloridos összetételének köszönhetően kiválóan alkalmas reumatikus, ízületi bántalmak, nőgyógyászati panaszok és pajzsmirigyproblémák kezelésére. A különböző élményelemekkel – nyakzuhany, derékmasszázs, pezsgőfürdő – ellátott termálmedencék mellett a feszített víztükrű sportmedence, valamint a gyermekmedence a mozgás és az önfeledt kikapcsolódás örömét kínálják. A 2007-ben átadott, fedett termálfürdő területe csaknem 1000 négyzetméter, sőt, kültéri gyógymedence is tartozik hozzá. Testi és lelki megújulásunkhoz szauna és gőzkamra is rendelkezésre áll.

A térség legifjabb fürdője a néhány éve megnyílt balmazújvárosi Kamilla Gyógy-,Termál- és Strandfürdő, amely ideális a családdal érkezők számára. Minden korosztály megtalálja itt a neki való szórakozást, balneoterápiás kezelést vagy éppen wellness-szolgáltatást. A szomszédos Termál Hotel Balmaz vendégei közvetlen átjárással érhetik el a fürdőt, de a szállodának van saját gyógyvizes medencéje is.

Forrás: itthon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.