zalaegerszegi Arany Barany Szalloda wellness

Wellness-fitness részleggel bővült Zalaegerszeg legpatinásabb szállodája

Mintegy 260 millió forintos beruházással megvalósult új wellness-fitness részleget és konferenciatermet adtak át a napokban Zalaegerszegen, az Arany Bárány Szállodában. Az új létesítményektől azt várják, hogy megnő a szálloda vendégforgalma és emelkednek a bevételek.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere elmondta: a beruházással az Arany Bárány négycsillagos szállodává válhat, többszörösére nőhet a vendégforgalom, amely a város számára jelentős idegenforgalmi adóbevételt is jelenthet. A város első embere beszélt arról is, hogy Nyugat-Dunántúlon az idegenforgalom húzóerő. A termálturisztikai létesítmények kiegészítik és erősítik egymást, így egyre több vendéget tud fogadni a megye.

A szálloda ügyvezető igazgatója elmondta: az 56 szobás hotel jelenlegi kihasználtsága 40 százalék alatt van. Az eddig elsősorban „üzleti szállodaként” működő hotel a hétvégén szinte teljesen kiürült. Az új létesítmények viszont lehetővé teszik, hogy más vendégkört is megcélozzanak, a Széchenyi-kártyás lehetőség felhasználásával pedig tovább nőhet a vendégszám – ismertette Varga Csaba.

Az épület öt szintjén közel 860 négyzetméteres területet újítottak fel, bővítették az irodai és a raktározási szintet, így a jövőben lehetőség nyílik mosodai részleg kialakítására is, amely lényegesen csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az igazgató szólt arról is, hogy az elvonások miatt évről évre csökkent a szálloda árbevétele. A tavalyi 380 millió forint éves árbevétel mellet minimális nyereség képződött, az új létesítményektől viszont azt várják, hogy megnő a szálloda vendégforgalma és emelkednek a bevételek.

A megyeszékhely legpatinásabb szállodáját hat évig tartó építkezés után, 1894-ben adták át, majd az 1960-as években új szárnyat építettek hozzá. Tíz évvel ezelőtt közel 300 millió forintos beruházás keretében felújították a lakosztályokat, azóta jelentősebb beruházás nem történt. A patinás szállodát az Új Széchenyi Terv keretében, 50 százalékos európai uniós támogatással újították most fel.

mti / fotó: http://www.aranybarany.hu/

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.