wellness otthon

Wellness-délután otthon

Ha csupán egy szabad délután áll rendelkezésünkre, és nincs időnk, energiánk, esetleg anyagi lehetőségünk szépségszalonokba, fodrászhoz, kozmetikushoz vagy műkörmöshöz rohangászni, megfelelő otthoni „fegyvertárral” és néhány, már évtizedek óta a szépség szolgálatában álló természetes alapanyag felhasználásával valódi wellness délutánt varázsolhatunk lakásunk falai közé.

A zenehallgatás és valami finom falat elkészítése megadja az alaphangulatot önmagunk kényeztetéséhez. Nem kell feltétlen somlói galuskára, vagy kalóriákban bővelkedő csokoládés süteményekre gondolnunk. Ha kedveljük a sós falatokat, és elég volt a salátákból, friss zöldségek felhasználásával mennyei diétás fasírtot készíthetünk. Némi reszelt cukkíni, répa, újhagyma, vöröshagyma, tojás, petrezselyemzöld, kevés burgonya és zsemlemorzsa, valamint tojás felhasználásával ropogós, egészséges és mindenekelőtt diétás fasírtokat süthetünk 20 perc alatt.

A konyhai teendők befejeztével egy kád meleg vízben élvezhetjük a fürdősó, az illóolajok, valamint a gyógynövények nyújtotta ellazulást. Ügyeljünk arra, hogy illóolaj fürdőzéshez való használatakor mindig valamilyen hordozóanyaggal keverjük el az olajat, hogy az ne úszkáljon a víz felszínén. Egy pohár tej tökéletesen alkalmas a szerepre.

A kádban felpuhult bőrt lényegesen könnyebben és hatékonyabban kezelhetjük fürdőzés után. Ne felejtkezzünk el a bőrradírozásról, mely az elhalt hámsejtek eltávolításával abban van segítségünkre, hogy bőrünk legszebb fényében pompázhasson, és a fakó, esetleg zsírosodásra hajlamos bőrt végleg elfelejthetjük a tápláló bőrradírok használatával.

A körömápolás, ízlésünk szerinti lakkozás, hajkoronánk pakolásokkal történő kényeztetése, a szőrtelenítés néhol fájdalmas eljárása mind olyan szépségápolási teendők, melyeket bár nem minden nap végzünk, de gyakorlattal és megfelelő otthoni kelléktárral mi magunk is megoldhatunk.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.