natúrkozmetikumok

A natúrkozmetikumok világa

A technikai fejlesztések elméletben mind azért jöttek létre, hogy a mindennapi embereknek jobb, könnyebb és kényelmesebb életet biztosítsanak. Sajnos azonban rá kellett jönnünk: a szintetikusan előállított anyagok nem ugyanazt az élettani hatást váltják ki, mint a természetben fellelhető társaik. Egyes adalékok allergiát, asztmát vagy rosszabb esetben rákot is okozhatnak. A kozmetikumokra gyakran nem is gyanakszunk és csak az igazán tudatos életet élők figyelnek, mit kennek a bőrükre és mit nyomnak a fogkeféjükre.

Magyarországon több szervezet is létezik, ami natúrkozmetikumokat minősítéssel láthat el. Ez önmagában még nem lenne baj, csakhogy a követelmények nem egységesek. Európában a legrégebbi és legmegbízhatóbb minősítést a BDIH (Német Gyógyászati, Reformárú és Testápolószerek Gyártóinak Ipari és Kereskedelmi Szövetsége) ad. A BDIH szabályai szerint egy terméknek ahhoz, hogy a „natúr” címkét elnyerje, természetes alapanyagokból kell állnia, nem tartalmazhat szintetikus színanyagokat, allergizáló illatanyagokat, emulgálószereket, szilikonokat és kőolajszármazékokat, és a természetes konzerváló anyagok és eljárások mellett csak az engedélyezett természetazonos konzerválószerek kerülhetnek bele.

Kevés olyan gyártót ismerünk, amelynek minden terméke elnyerte a BDIH natúr minősítését és meg is tartotta minden ellenőrzésnél. Ezen kevesek közé tartozik a Dr. Hauschka Med termékcsalád, amely szintetikus anyagoktól mentesen gyógyítja a száraz bőrt. A piros, feszülő viszkető bőr számára természetes enyhülést nyújtanak a jeges kristályvirág alapú testápolók.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.