szászvári strandfürdő

Vízminőségi problémák miatt még nem nyithat a strand Szászváron

A felújítása befejeződött, mégse nyitott még ki a szászvári strand – a víz minősége egyelőre nem felel meg az előírásoknak – írja a bama.hu.

Két évnyi kényszerszünet után a felújított szászvári strand nyitását július elejére tervezték, a fürdő azonban még mindig zárva: a víz minősége nem felel meg az előírásoknak. Ugyanaz a baktérium okozza a problémát, amivel már a korábbi években is akadt gond – az önkormányzatot váratlanul érte a mintavételezés eredménye, hiszen a közelmúltban zárult felújítás során a gépházban is történtek korszerűsítések, többek közt a megfelelő minőségű víz biztosítása érdekében.

Szezon előtt a Baranya Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakemberei valamennyi medencés fürdő, így a szászvári strand ellenőrzését is elvégezték. – A strand korszerűsítése – közegészségügyi szempontból – megfelelő volt, ugyanakkor a nyitáshoz  szükségesek a jogszabálynak megfelelő fürdővíz-vizsgálati eredmények is – tájékoztatta a bama.hu-t a Kormányhivatal. – Mivel az ellenőrzött vízminta egyik bakteriológiai paramétere nem felelt meg az előírásoknak, a fürdő biztonságosan csak a vízminőség helyreállítását, javítását követően üzemeltethető – tették hozzá.

A szászvári önkormányzat az okok keresése mellett mindent megtesz a probléma mielőbbi megoldása érdekében – több helyről kértek szakmai tanácsot, új vegyszerrel próbálkoznak, bízva abban, hogy az e heti mintavétel már tökéletes eredményt hoz.

Fotó: Facebook

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.