gyarmati-dezső-uszoda

Új sportuszoda épülhet Mohácson

A 2007-ben átadott tanuszoda mára a szigorú időbeosztás ellenére esetenként kényelmetlenül zsúfolt, ezért a lakosság, valamint a sportszakosztályok részéről mind gyakrabban felmerülő igény a létesítmény továbbfejlesztése. Ezekre figyelemmel a szomszédos telken új tanuszoda épülhet, amelynek kiviteli tervei pályázati forrásból készülnek el. Az építkezés első üteme  hamarosan megkezdődhet. – adta hírül a bama.hu.

Mohács – a megyében egyedüliként – bekerült a Magyar Úszó Szövetség Úszó Nemzet Programjába, amely az óvodás és általános iskolás gyermekek úszásoktatásának harmadik osztályig történő bevezetéséhez szükséges oktatási, infrastrukturális, szakmai és módszertani területeit fogja össze. A program hosszú távú célja a gyermekek egészséges életmódra ösztönzése, míg a középtávú cél, hogy minden gyermeknek lehetőséget teremtsenek a vízbiztos úszás elsajátítására az általános iskola 3. évfolyama befejezéséig.

Címlapkép: Illusztráció / MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.