Velencei Vízisport és Rekreációs Központ

Vízi sportközpontként született újjá a Velencei-tó régi üdülője

A hazai sportszakemberek képzését segíti a Testnevelési Egyetem mintegy 1,3 milliárd forint kormányzati forrásból megújult, csütörtökön átadott Velencei Vízisport és Rekreációs Központja.

Velencén a vízi sportágak oktatása és szabadtéri labdajátékok kerülnek a középpontba. A sportközponttal integratív térségi jelenlétre törekednek, együttműködve a környék turisztikai és kulturális életének szereplőivel. Az egyetemi jelenlét befektetést jelent a város számára, mivel már nemcsak a turisztika és a kikapcsolódás, hanem a versenysport és az oktatás régiós központja is lehet a település.

A Testnevelési Egyetem mintegy 1,3 milliárd forintból megújult központjában 28 szobát és 3 apartmant, összesen 68 férőhelyet alakítottak ki, két 39 négyzetméteres oktatóteremmel és egy 115 négyzetméteres előadóteremmel. Emellett öltözőket, kondicionáló részleget, reggeliző és melegítőkonyhát, valamint egyéb kiszolgáló helyiségeket is kialakítottak.

Elkészült egy új, 44 férőhelyes parkoló, elektromos autótöltővel és egy csónaktároló építmény, valamint külső sportpályákat is kialakítottak. A központ teljes körű építészeti, gépészeti és elektromos felújításon esett át, új nyílászárókat és homlokzati hőszigetelést kapott, a tetőn pedig napelemes rendszert építettek ki.

Jelenleg is zajlik a térségben a Velencei-tó 14 milliárd forintból megvalósuló teljes partfal rekonstrukciója, melynek részeként megépül az evezős masters világbajnokságnak otthont adó északi evezős pálya is. Bejelentették, elkészült a kormány előterjesztése annak – a látványsportok TAO-kedvezményének igénybevételével tervezett – velencei sportuszodának, melynek önerejére a velencei önkormányzat 1,417 milliárd forinttal kandidál.

MTI / magyarepitok.hu

Fotó: magyarepitok.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.