Sokan gyógyulnának az ország egyetlen termálvizes szabadstrandján

A napok óta tartó esős időjárás miatt nem csoda, ha sóvárgunk kissé a nyári forróság után. Olyankor sokan igyekeznek ellátogatni a vízpartokra, így általában a Hévízi-tó vizét elvezető csatornánál is sokan fürdőznek. Nem kevesen a gyógyulás reményében érkeznek.

A 38 °C-os vizet adó termálforrások által táplált Hévízi-tó vízkészlete az év minden szakaszában gyakran cserélődik, a víz a “lefolyóként” emlegetett Hévízi-csatornán “úszik el” a tóból és 13 km megtétele után a Zala folyóba ömlik. A nagy nyári kánikulában sokan igyekeznek ellátogatni a vízpartokra, így általában a hévízi kifolyónál is sokan fürdőznek. A természetközeli terület megfelelő kikapcsolódást nyújt fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt. Bár évekig csak a helyiek tudtak a szabadstrandnak is nevezhető helyről, ma már sokan az internet segítségével fedezik fel a termálvizes lefolyót, ahová többen a gyógyulás reményében érkeznek.

Hévízi-tó csatorna

A szakemberek felhívják a figyelmet: bár a termálvizek elsősorban gyógyhatásukról ismertek, hosszabb ideig csak orvosi ajánlásra javasolt tartózkodni bennük.

A csatorna vízfelületén télen sokan kenuznak, hiszen az a termálvíznek köszönhetően az a nagy zimankóban sem fagy be – számolt be egy korábbi riportjában a Hévízi TV.

Hévízi-csatorna

Hévízi-tó Hévízi-csatorna

Forrás: Hévízi TV / sokszinuvidek.24.hu

Fotók: a Hévízi TV Youtube videójából

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.