sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás hídja zempléni-függőhíd

Világrekorder lesz a zempléni függőhíd

Még 2021 végén kezdődött el a Sátoraljaújhelyre tervezett gyalogos függőhíd megvalósítása, amelynek építése célegyenesbe érkezett – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál a Zemplén FM bejegyzése nyomán.

A négymilliárd forintba kerülő létesítmény neve Nemzeti összetartozás hídja, és 80 méter magasan húzódik a föld fölött. A 700 méter hosszú szerkezet várhatóan a saját kategóriájában világrekorder lesz.

A járófelület napokon belül elkészül. A Szár-hegy és a Várhegy között húzódó újabb turisztikai látványosság páratlan élményt nyújt majd az ide érkező turistáknak és nem utolsósorban a városban, a régióban élők számára.

A tartóelemekre ráhelyezték több száz méter hosszan a trepprácsokat. Csak az a szakasz maradt ki, ahol a legmagasabban húzódik a híd – 82 méter magasan a Május patak fölött –, ahová a speciális üvegelemek kerülnek majd a további élmény érdekében. A beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén fejlesztési program keretében valósul meg.

Ha minden a tervek szerint halad, néhány hónap múlva, 2024 tavaszán adják át a függőhidat, és félmilliónál is több turistát várnak.

Címlapkép: Zemplén Televízió

 

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.