vietnám rizsterasz

Vietnám látnivalók

A legtöbb utazót mágnesként vonzza az ország csodálatos természeti szépsége: a zöld rizsföldek északon vagy a lenyűgöző hangulatú Mekong-delta délen. Vietnám azonban sokszínű kulturális élettel és hagyományokkal rendelkezik, mely még különlegesebbé teszi ezt az ázsiai országot.

Saigon ( Ho Chi Minh City )

Saigon Vietnám szíve és lelke, nyüzsgő, dinamikus ipari központ és egyben a gazdasági és kulturális élet központja is. Az ország második legnagyobb városa többek között az alábbi látványosságokkal várja a turistákat: Giac Lam Reunification Palace (újraegyesítési palota), a neo-román stílusban épült Notre Dame Cathedral, a Ho Chi Minh Múzeum, a Ben Tanh piac.

Vietnám Saigon

Dalat

Dalat városa a középső hegyvidék déli részének gyöngyszeme. A hűvös éghajlat és a gondozott parkokra emlékeztető környezet Vietnám egyik legelbűvölőbb városává teszi. Idilli szépsége mellett a város remek kiindulópontként szolgál a környező hegyek kíváncsi vándorainak. A helyi lakosok által csak „Bolond házként” aposztrofált Hang Nga Vendégház és Galéria, a Nyári Palota és érdekes művészi alkotásai, a Francia-negyed, vagy a Dalattól 5 kilométerre északra található Szerelem-völgye minden időt és fáradságot megér.  Ho Chi Minh City felől repülőgéppel vagy expressz buszokkal juthatunk el Dalatba.

Vietnám Nha Trang

Nha Trang

Bár megvan rá az esély, hogy Nha Trang a számos dél-kelet ázsiai fürdőhelyhez hasonló, pezsgő tengerparti településsé válik, a városka még mindig remek úticél a gondtalan kikapcsolódásra vágyóknak. A csodálatosan tiszta vizet szegélyező tengerparton lehetőség nyílik különböző búvár- és horgászfelszerelések kölcsönzésére, de az éttermek széles választéka mellett akár kozmetikai szolgáltatásokat is igénybe vehetünk. A napfürdőzés után kellemes sétát tehetünk a közeli Long Son Pagoda-hoz, vagy a hetedik és tizenkettedik század között épült Cham Towers-hez.

Nha Trang elérhető normál és expressz buszokkal Saigonból, expressz vonattal Saigon és Hanoi felől, valamint napi rendszerességgel közlekedő repülőjáratokkal is.

Vietnám Hue

Hué

Hué Vietnám kulturális, vallási és oktatási központjai közé tartozott. Az itt található Thien Mu Pagoda az ország egyik leghíresebb épülete, de a hatalmas, árokkal körülvett Citadella maradványai is számos látnivalót tartogatnak. Sajnálatos módon a lebilincselően érdekes Forbidden Purple City, vagyis a Tiltott Bíbor Város a háború során szinte teljesen megsemmisült.

A Hanoitól 700, Saigontól 1100 km-re fekvő Hué megközelíthető busszal, vonattal (Reunification Expressz), és repülőgéppel is.

Vietnám Hoi An halászfalu

Halong Bay

A gyönyörü Halong-Bay a Tonkin-öböl kristálytiszta vizéből kimagasló háromezer szigetével Vietnám egyik természeti csodája. Az apró szigetek szinte mindegyikén érintetlen tengerpartok, szél és víz alkotta barlangok találhatók. A barlangok között a leginkább említésre méltóak a Hang Dau Go, valamint a Thien Cung Caves.

Ha Long jelentése: „ahol a sárkány a tengerbe ereszkedik”. Nevét egy ősi legendáról kapta, mely szerint egy sárkány a farkával csapkodva teremtette az öblöt.

Vietnám Phu Quoc

Hanoi

Hanoi, Vietnám fővárosa az utóbbi időben kezdi lerázni magáról rossz hírét. Lakosai, árnyékos sétálóutcái, gondozott parkjai, kivételes építészeti kincsei, koloniális stílusú francia épületei és modern felhőkarcolói mára Hanoit is vendégszerető ázsiai fővárossá tették.

Hanoi a régi és az új különös keveréke, ezért nem hasonlítható egyik vietnámi városhoz sem, nyüzsgő piacai és éjszakai élete, kitűnő konyhája lenyűgözi az ősi város minden látogatóját.

Látványos centruma a Hoan Kiem tó köré épült, főbb látványosságai a One Pillar Pagoda és az irodalom temploma, a Van Mieu.

Vietnám Hanoi

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.