marcali gyógyszálló

Végre megépül a régóta tervezett gyógyszálló Marcaliban

Új tulajdonos valósítja meg Marcali és környéke legnagyobb fejlesztését, miután minden akadály elhárult az elől, hogy elkészüljön a település régóta áhított gyógyszállója.

– Hosszas várakozások és nehézségek után, végre megépül a régóta tervezett gyógyszálló Marcaliban – közölte a sonline.hu-val Sütő László, Marcali polgármestere.

A marcali gyógyszálló építése 2010-ben állt le, akkor a gazdasági válság húzta keresztül a befektetők szándékait. Azóta félkészen állt az épület, s egy kapavágás sem történt, csak a gaz nőtt a gyógyfürdő tőszomszédságában lévő területen. Az előzményekről írt korábban a termalfurdok.com is.

Most azonban új tulajdonossal, új lehetőségek nyílnak a városban. A beruházó cég képviselője, Zentai Péter arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy a tervezett szállodakomplexum nem csak a város, hanem a térség egyik meghatározó turisztikai attrakciója kíván lenni.

– A szálloda nem időszakos lesz, hanem egész évben üzemel majd – közölte Sütő László. – Biztos munkahelyet teremtve ezzel a város és a környék lakói számára, s illeszkedik a 12 hónapos, egész évben Balaton koncepcióhoz.

A gyógyszállónak helyet adó több hektáros területen az új tulajdonos jelentős infrastrukturális beruházásokat is végre kíván hajtani, amelynek célja többek között, hogy az épülő szálloda és annak vendégei kihasználják Marcali már létrejött turisztikai és szabadidős lehetőségeit, így a szálloda üzemeltetése kapcsolódjon a Városi Fürdő és Szabadidőközponthoz.

A tervek szerint a Rózsa utcában épülő hotel családbarát lesz, ahol unokától nagymamáig mindenki megtalálja a maga kikapcsolódási lehetőségét. Ráadásul a területen sok attrakció várja a pihenni, szórakozni vágyókat. Sőt, egy kalandparkot is terveznek a komplexum területére.

Mivel a gyógyvíz jelen van a térségben, s az észak-somogyi városban is, nem csak az élmény-, de a gyógyturizmus is erősíthető a térségben – mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke. Ráadásul a gyógyvíz hasznosításának hagyománya van a környéken és a városban is. Hoffmann Henrik szerint a marcali gyógyszálló megépítése a környék legnagyobb fejlesztése lesz.

A munkák várhatóan még idén elkezdődnek és a prognózis szerint 2023-ban zárulnak.

sonline.hu / Fotó: tavitv.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.