Jászapáti Tölgyes Strandfürdő

A Jászapáti Tölgyes Strandfürdő is megnyit szombaton

Július 4-étől, szombattól nyári nyitva tartással várja a strandolókat a Jászapáti Tölgyes Strandfürdő. A pihenni vágyók a tan-, úszó- és körmedencét, valamint a pancsolót és a lenti gyógymedencét is használhatják majd.

Az alábbi medencék állnak a vendégek rendelkezésére:

– lenti gyógymedence
– tanmedence
– úszómedence
– pancsoló
– körmedence

Tölgyes Kemping

Ezzel egyidőben a Tölgyes Kemping is megnyitja kapuit. A strandhoz tartozik egy 240 férőhelyes, háromcsillagos, füves talajú kemping, amely igen kedvelt a külföldi vendégek körében is. A kemping területén 4 db 3 személyes faház, 2 db 2 személyes Kőszoba illetve a 15 személyes Cimboraház bérelhető.

Tölgyes Strandfürdő

Jászapáti egyik nevezetessége a nátrium-hidrogén-karbonátos vízű strandfüdő, amely az 1960-as évek elején épült. 2002 tavaszára minősítették gyógyvízzé. Apáti gyógyvíz A 45 °C-os víz egy 805 m mély kútból tör a felszínre. A fürdő nyári szezonban 6 medencével ( gyógy-, gyermek-, kör-, tan- és termálmedence, nagy úszómedence), téli szezonban 2 fedett medencével és egy termálmedencével várja a pihenni vágyókat.

Az apáti gyógyvíz gyógyhatása

A Tölgyes Strandfürdő nemcsak rekreációs feladatokat lát el, hanem a termál vizét számos – elsősorban mozgásszervi megbetegedésben szenvedő beteg – keresi, keresheti fel a városból és környékéről. A Jászapáti hévízkút gyógyhatását térd- és csípőízületi arthrosisos megbetegedésben szenvedő betegek körében mutatták ki.  Az apáti gyógyvíz más ízületek degeneratív elváltozásával járó fájdalmakat is eredményesen csökkentheti. Alkalmas mozgásszervi megbetegedés panaszainak enyhítésére, baleseti és műtéti utókezelésre, rekreációra.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.