Újjáépítik a Dunakanyar ikonikus strandját, Lepencefürdőt

A Samsara park nyolcmilliárd forint értékű beruházásának keretében 30 japán hangulatvilágú luxusvillát épít és felújítja a Dunakanyar ikonikus strandjának kaszkádos medencerendszerét a tulajdonos Dreamland Holding – írta meg a turizmus.com.

A terület fejlesztésére eredetileg megálmodott Visegrád Lepence Völgy elnevezésű beruházás korábban közel 3,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a Kisfaludy-programban.

„A gazdasági környezet megváltozása miatt újra kellett gondolnunk a fejlesztési koncepciót, a kivitelezési költségek drasztikus drágulása ugyanis veszteségbe fordította volna a fürdő üzemeltetését. A területen hotel építése sem volt lehetséges, Visegrád ugyanis ki van zárva a szállodafejlesztési pályázatokból” – tájékoztatta a szerkesztőséget Szepesi Richárd, a Dreamland Holding Zrt. többségi tulajdonosa azokról az okokról, melyek miatt végül fejlesztési elképzeléseik átgondolása mellett döntöttek. Az állami forrásmegvonás ráadásul ezt a projektet is érintette, mely így – a jogerős építési engedély ellenére – végképp ellehetetlenült.

Fotó: DRONE EYE photography

Az új ötlet megvalósításához a Dunakanyarra csodálatos panorámát kínáló, ám jelen állapotában teljesen elhanyagolt, 5,5 hektáros terület egy részét az önkormányzat és az illetékes hatóságok építési területté minősítették át.

Így épülhet fel a különleges adottságú helyszín Budapest felé eső részén az a 30 luxusvilla, amit – a BalaLand Residence Apartmanhotel mintájára – az értékesítést követően az üzemeltető cég turisztikai hasznosításba vesz majd vissza.A terület kisebb része a Natura 2000 hálózat része, a nem beépíthető, mintegy kéthektáros területet pedig a leendő gyógyfürdő foglalja majd el.

Az erdő és a forrás találkozásánál épülő, luxuskategóriájú, lakófunkcióval épülő villák erőteljes ázsiai (japán) stílusjegyeket viselnek majd magukon. A panorámás épületek a BORD Építész Stúdió tervei alapján készülnek. Egyik típusuk 90 négyzetméteres alapterülettel épül, a teraszán jacuzzival, a másik típust a legfelső szinten lévő panorámás hálószoba és a pezsgőfürdővel ellátott tetőterasz teszi különlegessé 110 négyzetméteren.

lepencefürdő terv
Összesen 30 japán tematikájú luxusvilla építését tervezik Lepencefürdőn
Fotó: Dreamland Holding Zrt.

A tulajdonos a saját erőből megvalósított beruházás keretében újraéleszti a legendás fürdő kaszkádos medencerendszerét, nyáriasított öltözőket és büfét alakít ki. Ha a projekt költségvetése engedi, a régi úszómedence is újjászületik.

A nagyközönség előtt is nyitott, prémium kategóriájú fürdő az év 12 hónapjában üzemel majd és az éjszakai fürdőzésre is lehetőséget kínál. A beruházást várhatóan az ősszel megkezdik, a létesítmény 2025 tavaszán fogadhatja első vendégeit.

Címlapkép: Dreamland Holding Zrt.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.